7
Τεχνολογία

Να μην ξεχάσω… Ηλεκτρονικά ημερολόγια και πώς να τα αξιοποιήσεις

Να μην ξεχάσω… Ηλεκτρονικά ημερολόγια και πώς να τα αξιοποιήσεις
Πώς να αξιοποιήσεις τα ηλεκτρονικά ημερολόγια για να μην ξεχνάς τίποτα. Και στο cloud και στο smartphone σου σε συγχρονισμό.

Τα mobile λειτουργικά συστήματα διαθέτουν πλήθος εργαλείων για να κάνουν την καθημερινή σου ζωή πιο εύκολη. Στον κόσμο των Android συσκευών το Google Calendar είναι must. Όχι μόνο σου επιτρέπει να ρυθμίζεις τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο για να μην ξεχνάς τίποτα, όχι μόνο αλληλεπιδρά με τον Google Assistant δίνοντάς σου τη δυνατότητα να βάζεις υπενθυμίζεις, ραντεβού κ.λπ, με τη φωνή σου, αλλά συγχρονίζεται με τα πάντα. Έτσι, όπου κι αν βρίσκεσαι, οποιαδήποτε συσκευή κι αν χρησιμοποιείς (ακόμα και τον Windows υπολογιστή σου) οι ειδοποιήσεις, τα ραντεβού και γενικά οι υποχρεώσεις σου βρίσκονται εκεί που βρίσκεσαι κι εσύ.

Αν χρησιμοποιείς Google Chrome και Gmail δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο. Το ημερολόγιό σου συγχρονίζεται αυτόματα με το Android κινητό σου. Μπορείς όμως να το αξιοποιήσεις και στο αντίστοιχο ημερολόγιο των Windows. Οι πιο παλιοί χρήστες θυμούνται την εποχή που κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο, σήμερα η αλληλεπίδραση Android και Windows είναι πιο εύκολη από ποτέ, αφού οι δύο ανταγωνιστές φαίνεται ότι «τα βρήκαν» προς όφελος όλων εμάς που χρησιμοποιούμε τα εργαλεία και τις υπηρεσίες τους.

Windows Calendar και Google Calendar εις σάρκα μίαν

Άνοιξε το Ημερολόγιο των Windows και πάτα την ένδειξη Προσθήκη λογαριασμού. Υποστηρίζονται Hotmail, Outlook.com, Office 365, Exchange αλλά και Yahoo, iCloud, Google. Επίλεξε Google και δώσε τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Εννοείται ότι όπως συμβαίνει με την εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, έτσι και με το ημερολόγιο των Windows, μπορείς να εισάγεις πολλούς λογαριασμούς και να βλέπεις τα πάντα σε ένα ενοποιημένο ημερολόγιο. Από εκεί και πέρα μπορείς να δημιουργείς υπενθυμίσεις και ραντεβού, ενώ οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στο Κέντρο Ενεργειών των Windows 10.

Και στο Outlook 2016

Μπορείς όμως να εισάγεις το ημερολόγιο Google και στο Outlook 2016, εάν το τελευταίο αποτελεί το βασικό σου εργαλείο διαχείρισης χρόνου και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Πρώτα θα πρέπει να ανοίξεις το Ημερολόγιο Google από τον browser και να πας στις ρυθμίσεις > Ενσωμάτωση ημερολογίου. Εκεί θα δεις την ενότητα Δημόσια διεύθυνση σε μορφή iCal. Αντίγραψε το URL.

Κατόπιν άνοιξε το Outlook και πήγαινε στο File > Account Settings > Account Settings. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί πάτα Internet Calendars > New και στο σχετικό πεδίο κάνε επικόλληση της διεύθυνσης iCal από το ημερολόγιο Google.