8
Ψυχαγωγία

Να τι να κάνεις το παλιό σου τηλέφωνο

Να τι να κάνεις το παλιό σου τηλέφωνο
Μην πετάς το παλιό σου smartphone. Σου δίνουμε συμβουλές για να το αξιοποιήσεις με τρόπους που δεν είχες φανταστεί.

Σχεδόν σίγουρα, μέσα στα τελευταία 6-7-8 χρόνια, έχεις αλλάξει τουλάχιστον μια φορά smartphone. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, με τα νέα, μεγάλα, πανίσχυρα και… λαχταριστά smartphones που έχουν κυκλοφορήσει, ο πειρασμός παραείναι μεγάλος για να μην έχεις υποκύψει σε αυτόν. Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον ένα smartphone παροπλισμένο, το οποίο περιμένει την τελική… συνταξιοδότηση. Βλέποντάς το όμως έτσι, δεν σου δημιουργείται η απορία, μήπως τελικά θα μπορούσες να το κάνεις κάτι; Στο κάτω κάτω, μιλάμε για συσκευές που, αντικειμενικά, έχουν πολύ περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από τους περισσότερους υπολογιστές που κυκλοφορούσαν από το 2005 και πίσω.

Λοιπόν, το να πας να το «σκοτώσεις» για λίγες δεκάδες ευρώ ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις. Ειδικά αν ψάχνεσαι και θέλεις να πάρεις κάποιο περιφερειακό όπως ένα ασύρματο ποντίκι ή μια νέα ασύρματη κάμερα ασφαλείας. Που κολλάνε αυτά; Συνέχισε την ανάγνωση και θα δεις!

Κάν ’το GameBoy!

Ναι, μπορείς να μετατρέψεις το παλιό σου smartphone σε φορητή παιχνιδομηχανή και να παίζεις παλιά και λατρεμένα παιχνίδια! Μάλιστα, μπορείς να του πάρεις και το ειδικό αξεσουάρ SmartBoy της Hyperkin που μετατρέπει το smartphone σου σε σύγχρονη εκδοχή του GameBoy και μπορεί να παίξει τα ίδια παιχνίδια, αν σου έχουν μείνει οι κασέτες. Εκτός αυτού βέβαια, υπάρχουν πάρα πολλά emulators παλιών παιχνιδομηχανών που μπορείς να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις!

Καν’ το τηλεκοντρόλ

Σκέψου, για αρχή, πόσα τηλεκοντρόλ έχεις μαζεμένα στο σαλόνι. Έπειτα σκέψου τι ωραία θα ήταν να είχες ένα για όλα. Και τέλος σκέψου πόσο κοστίζουν τέτοια universal προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια. Ε λοιπόν πάρε το παλιό σου smartphone και ξέχασέ τα όλα. Μπορείς να του προσθέσεις (αν δεν έχει ενσωματωμένο) και έναν μικρό πομπό υπερύθρων και να ελέγχεις τηλεόραση, DVD player, κλιματιστικό, ηχοσύστημα και ό,τι άλλο έχει τηλεχειριστήριο υπερύθρων. Και βέβαια, για τις συσκευές που έχουν Wi-Fi η κατάσταση είναι ακόμη πιο απλή.

Κάν ’το Google Home

Ωραίες οι συσκευούλες της Google που σου επιτρέπουν να τους μιλάς και να απαντάνε, ε; Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα οποιοδήποτε smartphone. Αρκεί να είναι ικανό να τρέξει αρκετά πρόσφατη έκδοση Android ώστε να έχει το «Ok Google». Αν θες και καλό ήχο, μπορείς να βρεις ένα ασύρματο ηχείο Bluetooth, και είσαι έτοιμος! Απλά μην ξεχάσεις να έχεις το εν λόγω smartphone στην πρίζα, ώστε να μην αδειάζει η μπαταρία!

Καν ’το κάμερα ασφαλείας

Ναι, υπάρχουν apps και για αυτό. Στο κάτω κάτω, όλα τα smartphones έχουν, όχι μία, αλλά δύο κάμερες. Κατέβασε ένα κατάλληλο app και ρύθμισέ το έτσι ώστε να μεταδίδει ζωντανά εικόνα. Έπειτα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις μια καλή θέση για το smartphone και να το συνδέσεις σε ένα φορτιστή μόνιμα. Μόλις απέκτησες κάμερα ασφαλείας.

Καν’ το ποντίκι

Οκ, όχι ακριβώς ποντίκι, αλλά touchpad (και πληκτρολόγιο) για να χειρίζεσαι τον υπολογιστή. Κατέβασε και εγκατέστησε το app Remote Mouse και ρύθμισέ το έτσι ώστε να συνδέεται με τον υπολογιστή σου. Ειδικά χρήσιμο σε περίπτωση που έχεις συνδέσει κανονικό υπολογιστή με την τηλεόραση (αντί για media player / box), σου επιτρέπει να έχεις όλες τις λειτουργίες που χρειάζεσαι, στην οθόνη αφής του κινητού. Μην ξοδεύεσαι για πανάκριβα ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια. Έχεις το παλιό smartphone!

Κάν ’το πικάπ!

Προφανώς μπορείς να το κάνεις και με το καινούριο σου smartphone, αλλά συνήθως αυτό είναι κατειλημμένο με άλλες δουλειές. Τώρα μπορείς να έχεις ένα κανονικότατο juke box με χιλιάδες τραγούδια και playlists, έτοιμα για αναπαραγωγή Δεν χρειάζεται καν να ανησυχείς για το χώρο που θα πιάνουν, μιας και το παλιό σου smartphone δεν θα έχει άλλη δουλειά! Απλά το αφήνεις σε ένα σημείο που σε βολεύει, το συνδέεις (μόνιμα) με φορτιστή και το ξεχνάς! Το καλύτερο; Συνεχίζει να παίζει μουσική ακόμη και σε διακοπή ρεύματος!

Και επειδή το παλιό σου τηλέφωνο θα το κάνεις ένα από τα παραπάνω (ή όλα μαζί) θα χρειαστείς μια καινούρια συσκευή. Επισκέψου ένα κατάστημα COSMOTE και Γερμανός και με γεια το καινούριο σου smartphone.