14
Πολίτης του Σήμερα

Ξεκλείδωμα κινητού με μάσκα

Ξεκλείδωμα κινητού με μάσκα
Έτσι θα μπορέσεις να ξεκλειδώνεις το iPhone σου χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις τη μάσκα.

Προφανώς εννοούμε τη μάσκα που φοράμε για προστασία λόγω κορωνοϊού. Η μάσκα είναι απαραίτητη για την δική μας προστασία αλλά και για τη δημόσια υγεία. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως δε σου επέτρεπε να ξεκλειδώσεις το iPhone σου μέσω του Face ID όταν τη φορούσες. Μέχρι τώρα.

Μετά το τελευταίο update της Apple, αυτό του iOS 14.5, το iPhone σου μπορεί να ξεκλειδώνει ακόμη και εάν φοράς μάσκα, αρκεί να έχεις Apple Watch.

Για να χρησιμοποιήσεις αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει, προφανώς, να κάνεις update στο iPhone (πηγαίνοντας στα Settings → General → Software update).

Έχοντας κάνει το update, τώρα, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία του ξεκλειδώματος μέσω του Apple Watch: ανοίγεις τα Settings και πηγαίνεις στο Face ID and Passcode. Κατεβαίνεις στην περιοχή με τίτλο Unlock with Apple Watch και ενεργοποιείς το διακόπτη δίπλα από το όνομα του Apple Watch σου. Στο pop-up που θα εμφανιστεί, πατάς το Turn On.

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να ξεκλειδώνεις το iPhone σου φορώντας τη μάσκα, χωρίς πρόβλημα!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε τις προϋποθέσεις για αυτή τη λειτουργία. Κατ’ αρχήν το Apple Watch σου θα πρέπει να έχει passcode και να είναι ενεργή η ανίχνευση καρπού. Προφανώς το Apple Watch θα πρέπει να είναι paired με το εν λόγω iPhone και τα Wi-Fi και Bluetooth να είναι ενεργά και στις δύο συσκευές. Τέλος, το Apple Watch θα πρέπει να βρίσκεται στο χέρι σου και να είναι ξεκλείδωτο. Η λειτουργία του ξεκλειδώματος του iPhone δεν θα λειτουργήσει εάν το Apple Watch είναι σε κάποιο τραπέζι ή στην τσέπη σου.

Τέλος, αν δεν έχεις Apple Watch, μην ανησυχείς! Η Apple έχει ήδη βελτιώσει την διαδικασία ανάκλησης του passcode σε περίπτωση που το Face ID δει πως φοράς μάσκα!