12
Η COSMOTE και Εσύ

Οικιακό Wi-Fi ακόμα κι όταν είσαι έξω

Οικιακό Wi-Fi ακόμα κι όταν είσαι έξω
Είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν να είναι connected 24 ώρες το 24ωρο; Έχεις βαρεθεί να ψάχνεις για ξεκλείδωτα Wi-Fi και να ζητάς από καφετέριες και εστιατόρια τον κωδικό του Wi-Fi τους; Θέλεις να μπορείς να απαντάς σε μηνύματα, να ποστάρεις και να βλέπεις τα posts των άλλων, συνεχώς; Τα megabytes του προγράμματός σου δεν σου φτάνουν; Αυτό που θέλεις, τότε, είναι το COSMOTE Wi-Fi.

Η Fon είναι η εταιρεία που σκέφτηκε και υλοποίησε το μεγαλύτερο μοιραζόμενο δίκτυο Wi-Fi σε όλο τον κόσμο. Η Cosmote ανέλαβε να φέρει το Fon στην Ελλάδα το οποίο διατίθεται στους συνδρομητές Cosmote Home Double Play, υπό την ονομασία Cosmote Wi-Fi.

Με το Cosmote Wi-Fi είσαι συνδεδεμένος στο Wi-Fi όπου κι αν βρίσκεσαι, είτε είσαι έξω είτε στο σπίτι. Θέλεις να τσεκάρεις το e-mail σου, να βλέπεις το timeline σου και να μιλάς με φίλους από το κινητό, το tablet ἤ το laptop; Το Cosmote Wi-Fi φροντίζει έτσι ώστε η ασύρματη σύνδεση του σπιτιού σου να σε ακολουθεί όπου κι αν πας, σαν ένα αόρατο καλώδιο που σε συνδέει με το σπίτι. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι εσύ συνδέεσαι στο δίκτυο άλλων χρηστών COSMOTE Wi-Fi. Παρομοίως κι εσύ κάνεις το ίδιο, δηλαδή μοιράζεσαι τη σύνδεσή σου με άλλους χρήστες.

Και από ασφάλεια;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα «ξεκλείδωτα» δίκτυα Wi-Fi είναι η ασφάλεια. Το κοινόχρηστο δίκτυο COSMOTE Wi-Fi όμως δεν είναι αυτό που έχεις στο σπίτι σου, αλλά ένα δεύτερο ξεχωριστό «κοινόχρηστο» δίκτυο το οποίο δημιουργείται από το router για το σκοπό αυτό και δεν επικοινωνεί με κανέναν τρόπο με το οικιακό σου δίκτυο.

Με απλά λόγια, στο Cosmote Wi-Fi ο κάθε συνδεδεμένος χρήστης έχει τη δική του, ξεχωριστή, σύνδεση, η οποία δεν επιτρέπει την επικοινωνία των συνδεόμενων «επισκεπτών» ούτε μεταξύ τους, ούτε με τις συσκευές του «οικοδεσπότη».

Αν ανησυχείς πως το Internet του σπιτιού σου θα «γονατίσει» από τους επισκέπτες, μπορείς να χαλαρώσεις. Το Cosmote Wi-Fi επιτρέπει τη σύνδεση σε 2 «επισκέπτες» χρήστες κάθε φορά. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε καν για την ταχύτητα, μιας και η δική σου πρόσβαση, στο δικό σου δίκτυο, έχει την απόλυτη προτεραιότητα έναντι των «επισκεπτών» χρηστών.

Πως συνδέεσαι;

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιείς το τεράστιο δίκτυο COSMOTE Wi-Fi θα πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ. Έπειτα, κατεβάζεις το app στο smartphone σου και ακολουθείς τις οδηγίες. Το app θα φροντίσει να βρίσκει διαθέσιμα Wi-Fi spots στην εμβέλεια της συσκευής σου, όπου κι αν βρίσκεσαι, και να συνδέεται αυτομάτως σε αυτό με το καλύτερο σήμα και τη μεγαλύτερη ταχύτητα. Μάλιστα, μπορείς να το ρυθμίσεις έτσι ώστε να σε ειδοποιεί όποτε συνδέεται, αλλά και να του βάλεις συγκεκριμένα Wi-Fi spots ως αγαπημένα σε προτεραιότητα.

Όταν ενεργοποιήσεις την υπηρεσία, το router σου θα γίνει κι αυτό Wi-Fi spot, στο οποίο θα μπορούν να συνδέονται δωρεάν και τα άλλα μέλη τα μέλη της υπηρεσίας Cosmote Wi-Fi όταν είναι κοντά. Το ίδιο θα μπορείς να κάνεις κι εσύ, όταν βρίσκεσαι κοντά σε οποιοδήποτε αντίστοιχο Wi-Fi spot.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Μπες κι εσύ στο Cosmote Wi-Fi και μην ξανασκεφτείς ποτέ για το «πόσα megabytes μου έχουν μείνει» όταν είσαι έξω! Το Cosmote Wi-Fi είναι παντού και σου εξασφαλίζει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 500.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 23 εκατ. σε όλο τον κόσμο; Τι περιμένεις; Απόκτησε τώρα το COSMOTE Double Play!