11
Ταξίδια και αναψυχή

Ομιλία σε κείμενο ζωντανά

Ομιλία σε κείμενο ζωντανά
Το νέο app Live Transcribe μετατρέπει ζωντανή ομιλία σε κείμενο. Υποστηρίζει πάνω από 70 γλώσσες καθώς και δίγλωση λειτουργία.

Έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό; Αν ναι, σκέψου πόσες φορές σου έχει τύχει να πρέπει να συνεννοηθείς με κάποιον τον οποίο δεν καταλαβαίνεις. Αλλά και να μην έχεις βγει εκτός Ελλάδος, η χώρα μας είναι άκρως τουριστική. Σίγουρα σου έχει τύχει να σου μιλάει κάποιος και εσύ να μην ξέρεις καν τι γλώσσα μιλάει, πόσο μάλλον τι λέει ἤ πως θα του απαντήσεις. Όσοι έχουν ταξιδέψει, για παράδειγμα, στην Αγγλία, ξέρουν καλά πως το να ξέρεις Αγγλικά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να καταλαβαίνεις Αγγλικά. Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, η Google δουλεύει για ‘σένα!

Εγένετω Live Transcribe!

Το Live Transcribe είναι ένα app το οποίο φροντίζει να ρίξει… υπότιτλους στην καθημερινή μας ζωή. Κυριολεκτικά! Το app βασίζεται στην πανίσχυρη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Google, η οποία ήδη δουλεύει σε περισσότερες από 70 γλώσσες και διαλέκτους. Το τι κάνει, είναι απλό: εμφανίζει στην οθόνη του κινητού σου, γραπτά, το τι λέγεται εκείνη τη στιγμή! Ακόμη καλύτερα, σε περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται δύο γλώσσες, μπορεί να αλλάζει από τη μία στην άλλη γλώσσα επί τόπου, έτσι ώστε να μη χάνεις λέξη.

Επιπλέον, η Google έχει ενσωματώσει μια πολύ δυνατή μηχανή αναγνώρισης, η οποία μπορεί να αντιληφθεί λεπτομέρειες στη ροή της ομιλίας και να διορθώσει τους προηγούμενους υπότιτλους άμεσα.

Το Live Transcribe (ζωντανή απομαγνητοφώνηση) υπάρχει ήδη στο Google Play Store, διαθέσιμο για εγκατάσταση σε συσκευές με Android 5 ή νεότερο, αν και ακόμη βρίσκεται υπό ανάπτυξη, οπότε και η ίδια η Google προειδοποιεί πως μπορεί να μην είναι τέλειο ακόμη. Μια ακόμη δυνατότητα που παρέχει, είναι το να πληκτρολογήσεις την απάντησή σου στην οθόνη, αν για κάποιο λόγο δε θες ή δε μπορείς να μιλήσεις. Επίσης, μιας και η ηχογράφηση γίνεται από το smartphone, υποστηρίζει και μικρόφωνα συνδεδεμένα μέσω USB, ενσύρματα μικρόφωνα ακουστικών ή και Bluetooth hands-free.