8
Ψυχαγωγία

Ο έξυπνος τρόπος να φτιάχνεις λίστες τραγουδιών

Ο έξυπνος τρόπος να φτιάχνεις λίστες τραγουδιών
Εάν χρησιμοποιείς το Shazam για να αναγνωρίζεις τα τραγούδια που παίζονται στο ραδιόφωνο, θα θέλεις φυσικά και να τα ακούς αργότερα. Με το έξυπνο αυτό κόλπο θα σου δείξουμε πώς να φτιάχνεις λίστες τραγουδιών στο YouTube απευθείας από το Shazam.

Υποθέτουμε πως ξέρεις το Shazam. Αν όχι, θα έπρεπε! Το Shazam είναι το απόλυτο app για να γλυτώνει τις παρέες από συζητήσεις του τύπου «ποιο είναι αυτό το τραγούδι που παίζει» και σου δίνει άμεσα τον τίτλο και τον καλλιτέχνη, ενώ γλυτώνεις από το να ελπίζεις κάποιος άλλος στην παρέα να το ξέρει – ή ακόμα χειρότερα, να νομίζει ότι το ξέρει. Μπορεί να ακούσεις κάποιο τραγούδι να παίζει σε κάποιο μαγαζί, όταν περπατάς στο δρόμο ή στο ραδιόφωνο, ακόμη και μέσα σε ταινία. Σου λέει, απλά, ποιο είναι το τραγούδι που παίζει εκείνη τη στιγμή και το οποίο «ακούει» από το μικρόφωνο του κινητού.

Ωραία… το βρήκες. Και μετά;

Μετά… τίποτα. Το Shazam δε μπορεί να κάνει ιδιαίτερα πράγματα, πέραν της αναγνώρισης, ούτε υπάρχει κάτι σαν μια επιλογή για να μεταφέρεις τη λίστα των τραγουδιών που αναγνώρισε το Shazam σε κάποια άλλη υπηρεσία όπως το YouTube, για να τα ακούσεις με την ησυχία σου, παρά μόνο να τα αγοράσεις από το Apple Music, διότι όπως ίσως γνωρίζεις η Shazam ανήκει πλέον στην Apple.

Υπάρχουν, όμως και άλλες λύσεις.

Η υπηρεσία την οποία θα περιγράψουμε ονομάζεται Shazam2Youtube Playlist Converter. Είναι υπηρεσία on-line επομένως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάτι, ούτε στον υπολογιστή σου ούτε στο smartphone. Καλό θα είναι να το κάνεις από υπολογιστή, όμως, για μεγαλύτερη άνεση. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής:

  1. Μπες στο λογαριασμό σου από το site του Shazam.com
  2. Άνοιξε ένα δεύτερο tab και πήγαινε στο shazamconverter.com
  3. Πάρε το αρχείο myShazam.json και βάλ’το στα bookmarks
  4. Γύρνα στο tab του Shazam, δες όλα σου τα τραγούδια και πάτα το bookmark του βήματος 3
  5. Περίμενε λίγο μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα για να αποθηκεύσεις τη λίστα
  6. Γύρνα στο tab του Shazam2Youtube και επέλεξε το μπλε πλήκτρο για να ανεβάσεις τη λίστα που μόλις αποθήκευσες στο βήμα 5
  7. Περίμενε μέχρι να ανέβουν τα τραγούδια σου και να ετοιμαστεί η λίστα
  8. Επίλεξς το Login to Youtube και μπες με τους κωδικούς σου. Σημείωση: αν έχεις ήδη ενεργό login στο YouTube, αυτό το βήμα δεν χρειάζεται
  9. Επέλεξε το ποιος θα μπορεί να δει τη νέα λίστα από το YouTube
  10. Περίμενε λίγο μέχρι να ετοιμαστεί η νέα λίστα στο YouTube
  11. Πάτα το Watch it with Youtube και η νέα λίστα θα ανοίξει στο YouTube

 

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να ακούσεις όλα τα τραγούδια που βρήκες μέσω του Shazam, να δεις τα βιντεοκλίπ τους και να τα απολαύσεις με την ησυχία σου!