6
Πολιτισμός

Ο εύκολος τρόπος για να μάθεις μουσική

Ο εύκολος τρόπος για να μάθεις μουσική
Εάν τα μαθήματα πιάνου σου φαίνονται δύσκολα ή βαρετά, η τεχνολογία, όπως πάντα μπορεί να σε βοηθήσει. Το Lumi είναι ένα μικρό πληκτρολόγιο πιάνου το οποίο συνδέεται σε ένα tablet και με τα φωτιζόμενα πλήκτρα του κάνει την εκμάθηση μουσικής κυριολεκτικά παιχνιδάκι.

Έχεις παίξει ποτέ Guitar Hero; Μήπως RockBand; Αν όχι, κακώς, έχει πολύ πλάκα. Μπορεί, όμως, να έχεις δει τον τρόπο παιχνιδιού και να έχεις σκεφτεί πως, αν και δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το πραγματικό παίξιμο κιθάρας, υπάρχουν άλλα μουσικά όργανα για τα οποία αυτός ο τρόπος παιχνιδιού θα μπορούσε όντως να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εκμάθησης. Για παράδειγμα, drums. Ή πιάνο.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι δημιουργοί της εταιρείας Roli, οι οποίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Lumi. Εντάξει, λοιπόν, το είπαμε στην εισαγωγή, το Lumi είναι ένα μικρό keyboard, σαν αρμόνιο, αλλά με μια μοναδική διαφορά: τα πλήκτρα του είναι φωτιζόμενα και μάλιστα μπορούν να αλλάξουν χρώμα. Ο λόγος είναι ένας και απλός: να σε βάλουν να παίξεις και, σιγά σιγά, να μάθεις να παίζεις keyboards, να αναγνωρίζεις νότες, να διαβάζεις παρτιτούρες και διάφορα άλλα ωραία. Παίζοντας!

Το Lumi ξεκίνησε την καριέρα του ως project στο Kickstarter, αλλά πλέον διατίθεται κανονικά από το δικό του site (https://playlumi.com/). Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοιχτό pre-order για το Lumi με κόστος 300 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 12 μήνες συνδρομή στην υπηρεσία του Lumi, μια θήκη και μεταφορικά.

Μιας και το αναφέραμε, ναι, το Lumi δεν είναι αυτόνομη συσκευή αλλά συνδέεται σε tablet μέσω USB, και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το αντίστοιχο app. Όπως προείπαμε, υπάρχει και συνδρομή στην υπηρεσία του Lumi, η οποία περιλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό από μαθήματα και κομμάτια για να κατεβάσεις και να μάθεις. Αν δεν θέλεις, το δωρεάν πακέτο που έρχεται αγοράζοντας το Lumi περιλαμβάνει 60 μαθήματα, 72 ασκήσεις και 40 κλασσικά κομμάτια.

Αν σου φαίνεται μικρό, το Lumi έχει και ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό: μπορείς να συνδέσεις δύο ή περισσότερα Lumi, προσθέτοντας οκτάβες. Τα άκρα του Lumi είναι μαγνητικά, ενώ δεν χρειάζεται κάτι άλλο, αφού επικοινωνεί μέσω Bluetooth.

Τώρα έχεις τον τρόπο. Αν πάντοτε ήθελες να γίνεις πιανίστας αλλά δεν τα κατάφερες ποτέ, τώρα μπορείς να μάθεις με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό! Παίζοντας!