8
Ψυχαγωγία

Ο νέος τρόπος να ακούς μουσική λέγεται streaming

Ο νέος τρόπος να ακούς μουσική λέγεται streaming
Η μουσική της σύγχρονης εποχής όχι μόνο δεν διανέμεται με κάποιο μέσο, αλλά ούτε καν με τη μορφή αρχείου. Καλώς ήρθατε στην εποχή του music streaming.

Γύρω στο 2000 άλλαξε για πάντα ο τρόπος που ακούγαμε μουσική. Κυκλοφόρησε το format MP3 και όλος ο κόσμος ψηφιοποιούσε τα μουσικά CD του ανεβάζοντάς τα στο Internet και δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να τα κατεβάσουν. Όλα αυτά ήταν φυσικά παράνομα, αλλά η επανάσταση είχε ξεκινήσει: η μουσική έπαψε να εξαρτάται από κάποιο μέσο (το δισκάκι CD) και μεταμορφώθηκε σε αρχείο. Όλος ο κόσμος μιλούσε για το MP3.
Σιγά σιγά και οι δισκογραφικές εταιρίες κατάλαβαν ότι για να επιβιώσουν έπρεπε να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις και να μπουν στο παιχνίδι της ψηφιακής μουσικής.

Ωστόσο, streaming χωρίς γρήγορο Internet δεν νοείται, τόσο σε σταθερό δίκτυο, όσο και σε κινητό. Οι περισσότεροι χρήστες απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική είτε στον browser του υπολογιστή τους, είτε μέσω κάποιου app/υπηρεσίας σε συνδυασμό με broadband mobile δίκτυο. Το 4G δίκτυο της COSMOTE εξασφαλίζει απρόσκοπτη απόλαυση streaming μουσικής όπου κι αν βρίσκεσαι.

Η επανάσταση του iTunes

Η επόμενη μεγάλη επανάσταση ήρθε από την Apple, η οποία με την υπηρεσία iTunes και τις συσκευές iPod ταρακούνησε ολόκληρη τη βιομηχανία της μουσικής. Η Apple επέβαλε τους δικούς της όρους, ουσιαστικά αναγκάζοντας τις δισκογραφικές να ακολουθήσουν. Ήταν η εποχή των MP3 Players και των software media players που έπαιζαν αρχεία μουσικής στον υπολογιστή.

Λίγο αργότερα όταν το Internet έγινε πιο γρήγορο, ήρθε η εποχή του streaming. Η μουσική δεν ήταν πια αναγκαίο να κατεβαίνει τοπικά σε κάποια συσκευή (MP3 player, ή υπολογιστή) και μπορούσε να παίζει σε μορφή streaming από το Internet. Αντί λοιπόν ο κόσμος να φτιάχνει φακέλους με τα αγαπημένα του αρχεία μουσικής, ξεκίνησε να φτιάχνει play lists.
Σήμερα μουσική σημαίνει «λίστες αναπαραγωγής». Οι υπηρεσίες streaming μουσικής (στο χώρο μπήκε πρόσφατα και η Apple) σου προσφέρουν τη δυνατότητα με μια συνδρομή να ανακαλύπτεις και να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου τραγούδια όπου κι αν βρίσκεσαι ακόμα και από το κινητό σου. Με μεγάλη ευκολία μπορείς να φτιάχνεις λίστες αναπαραγωγής, να βλέπεις τις λίστες άλλων και να μοιράζεσαι τις δικές σου.

Πάρε τηλέφωνο και άκου μουσική

Εάν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς μουσική, γιατί να μην αντικαταστήσεις τον παραδοσιακό και βαρετό ήχο αναμονής που ακούει κάποιος που σε παίρνει τηλέφωνο με ένα τραγούδι; Τα Calling Tunes, η υπηρεσία Ring Back Tones της COSMOTE, σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο τραγουδιών ο οποίος ανανεώνεται συνεχώς μπορείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου Calling Tune.
Αν πάλι θέλεις να ξεσηκώσεις όσους σε καλούν ακόμα περισσότερο, μπορείς να θέσεις διαφορετικό Calling Tune ανάλογα με το αν σε καλούν πρωί, μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ ή ανάλογα με τον αριθμό που σε καλεί. Αφού επιλέξεις κάποιο Calling Tune μπορείς να το χρησιμοποιείς όσες φορές θέλεις, καθώς χρεώνεσαι μόνο την πρώτη φορά που θα το παραγγείλεις.

cosmotecallingtunes