7
Τεχνολογία

Παλιό κινητό; Πώς να το δώσεις λίγη ζωή ακόμα

Παλιό κινητό; Πώς να το δώσεις λίγη ζωή ακόμα
Ήρθε η ώρα να αλλάξεις κινητό; Ξέρεις που να πας: Στον ΓΕΡΜΑΝΟ φυσικά. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κάνεις το παλιό σου κινητό να κρατήσει λίγο ακόμα με τις συμβουλές μας ούτως ώστε να το έχεις σαν δεύτερη συσκευή ή να το χαρίσεις.

Οι στατιστικές δείχνουν πως τα τελευταία χρόνια οι χρήστες smartphone κρατάνε τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι πιο παλιά. Είτε ανήκεις στην κατηγορία αυτών που κάθε χρόνο θέλουν να έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα χέρια τους, είτε σε αυτούς που είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα κινητά τους να «βγάλουν τα λεφτά τους», καλό θα είναι να διαβάσεις μερικές συμβουλές ώστε να κάνεις το… γηραλέο σου κινητό να ξανανιώσει λίγο. Είτε γιατί θες να περιμένεις μέχρι να βγει το επόμενο μοντέλο, είτε για να το δώσεις σε κάποιον που μπορεί να το χρησιμοποιήσει!

1. Κάνε update

Τα updates (ενημερώσεις ελληνιστί) είναι σημαντικά. Μην αφήνεις το κινητό σου να τρέχει πεπαλαιωμένες εκδόσεις των apps και, προφανώς, μην αφήνεις ποτέ μα ποτέ το κινητό σου χωρίς updates του ίδιου του Android ή του iOS. Τις περισσότερες φορές τα updates γίνονται αυτομάτως, αλλά σε περίπτωση που τα έχεις απενεργοποιήσει, διόρθωσέ το. Πολλές φορές, τα updates κάνουν τη συσκευή σου πιο γρήγορη!

2. Σβήσε apps

Τα apps πιάνουν χώρο και πολλά από αυτά προσθέτουν φόρτο στη συσκευή σου, ακόμη κι όταν δεν είναι ανοικτό το κυρίως app. Αν έχεις apps τα οποία δεν χρησιμοποιείς ποτέ, απλά σβήσ’ τα! Πήγαινε στο Apps μέσα στα Settings και δες ποια apps δεν χρειάζεσαι. Τόσο ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος που θα απελευθερωθεί, όσο και η αφαίρεση εφαρμογιδίων που τρέχουν συνεχώς, θα ελαφρύνουν το smartphone σου.

3. Βάλ’ το σε θήκη

Τα περισσότερα smartphones μετά από λίγο καιρό αρχίζουν και δείχνουν παλιά. Αν δεν διαθέτεις θήκη για το δικό σου, θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ σοβαρά. Αντί να έχεις ένα κινητό γεμάτο γρατζουνιές, μια θήκη κοστίζει ελάχιστα και το κάνει να δείχνει όμορφο και… καινούριο!

4. Καθάρισέ το

Μια άλλη παρενέργεια της γήρανσης του smartphone είναι η συσσώρευση βρώμας σε όλες τις γωνίες, τα κενά, τα βύσματα και τις γρίλιες της συσκευής. Επίσης, μετά από λίγο καιρό, οι οθόνες χάνουν τις επικαλύψεις τους και μαζεύουν δαχτυλιές και λίπη από την επιδερμίδα σου. Βάλε στη ρουτίνα σου το καθάρισμα της συσκευής ανά τακτά διαστήματα. Καθάρισε την οθόνη του με ένα μαλακό πανί, τα βύσματα και τις οπές μικροφώνου και μεγαφώνου, τα πλήκτρα και τα πλαϊνά. Τέλος, βάλε ένα τζαμάκι στην οθόνη του για να αποφύγεις γρατζουνιές και να το γλιτώσεις από πεσίματα.

Για θήκες, τζαμάκια και καθαριστικά επισκέψου ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

5. Μην το αφήνεις να υπερθερμαίνεται

Προσπάθησε να μην αφήνεις το smartphone σου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Προσπάθησε να μην το αφήνεις ούτε να υπερθερμαίνεται λόγω φόρτου εργασίας. Επίσης φρόντισε να μην αφήνεις τη μπαταρία του να αδειάζει εντελώς, αλλά προσπάθησε να το κρατάς φορτισμένο, βάζοντάς το να φορτίζει συχνά. Η μπαταρία χειροτερεύει όταν κάνει πλήρεις κύκλους φόρτισης – εκφόρτισης.

Σε περίπτωση που η μπαταρία του πνέει τα λοίσθια, φέρε τη συσκευή σου στον ΓΕΡΜΑΝΟ και θα στην αντικαταστήσουν με καινούρια, δίνοντας στο κινητό σου νέα πνοή ζωής!