80
COSMOTE Tips

Πες τη γνώμη σου σε όλον τον κόσμο… ζωντανά!

Πες τη γνώμη σου σε όλον τον κόσμο… ζωντανά!
Η δυνατότητα live video στα κοινωνικά δίκτυα φέρνει πραγματική επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας εκατομμυρίων ανθρώπων. Τώρα ό,τι συμβαίνει το μαθαίνεις ζωντανά!

Η απίστευτη διείσδυση των κοινωνικών δικτύων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η πληροφορία. Facebook και Instagram δεν περιλαμβάνουν μόνο φωτογραφίες φαγητού και ανούσια σχόλια, αλλά και καθημερινά συμβάντα και γεγονότα που διαδίδονται και μαθαίνονται σε όλο τον κόσμο σε δευτερόλεπτα.

Η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης, δίνει σε όλους ένα «βήμα» να πουν τη γνώμη τους, να εκπέμψουν ένα γεγονός τη στιγμή που συμβαίνει και γενικά να παίξουν το ρόλο ενός… δελτίου ειδήσεων. Η λεγόμενη «κοινωνική δημοσιογραφία» αποκτά ακόμα ένα εργαλείο στα χέρια της.

Είναι περιττό να πούμε ότι ζωντανή μετάδοση βίντεο προϋποθέτει αφενός ταχύτατο mobile broadband δίκτυο και αφετέρου κινητό με πολύ καλή κάμερα. Πριν κάνεις οτιδήποτε επισκέψου ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να δεις από κοντά και να δοκιμάσεις τα τελευταία κορυφαία smartphones, ενώ το ταχύτατο 4G+ δίκτυο της COSMOTE θα εξασφαλίσει ότι οι ζωντανές μεταδόσεις σου θα εκπέμπονται απρόσκοπτα χωρίς κολλήματα και διακοπές.

Το μέλλον των κοινωνικών δικτύων είναι το βίντεο

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλά apps που επιτρέπουν τη ζωντανή μετάδοση βίντεο, με πρώτο και καλύτερο το Periscope που τα ξεκίνησε όλα. Ωστόσο, το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεν είναι άλλο από το Facebook, το οποίο αμέσως έσπευσε και ενσωμάτωσε τη συγκεκριμένη δυνατότητα στο app του.

Για να ξεκινήσεις να εκπέμπεις ζωντανό βίντεο ανοίγεις το app και απλά πατάς το κουμπί Live στο κλασσικό πεδίο «Τι σκέφτεστε;» που βρίσκεται στην κορυφή του News feed. Από εκεί και πέρα, μπορείς να επιλέξεις εάν θέλεις να δουν τη μετάδοσή σου όλοι, μόνο οι φίλοι, μια συγκεκριμένη ομάδα, ή κάποιο συγκεκριμένο άτομο.

facebooklivevideo

Κάπως έτσι λειτουργεί και το Live video στο Instagram. Πάτησε την ένδειξη Live στο κάτω μέρος της οθόνης και έπειτα το Έναρξη live βίντεο. Οι ακόλουθοί σου θα λάβουν ειδοποίηση όταν ξεκινήσεις μια ζωντανή μετάδοση βίντεο.

Το μέλλον των κοινωνικών δικτύων είναι το βίντεο και μάλιστα το «ζωντανό» βίντεο. Σιγά, σιγά θα δούμε κι άλλες λειτουργίες να ενσωματώνονται στα κοινωνικά δίκτυα καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Το επόμενο βήμα δεν είναι άλλο από την εκπομπή βίντεο virtual reality σε ζωντανή μετάδοση.