14
Πολίτης του Σήμερα

Πότε θα έρθει το δέμα μου;

Πότε θα έρθει το δέμα μου;
Παραγγέλνεις συχνά από το εξωτερικό; Εάν ναι, τότε σου χρειάζεται μια μέθοδος να γνωρίζεις που βρίσκεται το κάθε δέμα και πότε θα φτάσει στα χέρια σου. Η υπηρεσία OneTracker κάνει ακριβώς αυτό.

Παραγγέλνεις συχνά από το εξωτερικό; Εάν ναι, είμαστε σίγουροι ότι eBay και AliBaba έχουν πάρει φωτιά. Αν είσαι υπομονετικός, τότε μπορείς να κάνεις την παραγγελία και απλά να περιμένεις. Αν όμως είσαι λίγο ανυπόμονος, όπως εμείς, θα θέλεις να ξέρεις που βρίσκεται το κάθε δέμα, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε φτάσει στο σημείο τα δέματα να εμφανίζονται κινούμενα σε χάρτη, αλλά τις περισσότερες φορές, μπορείς να ξέρεις σε γενικές γραμμές που βρίσκεται το κάθε δέμα.

Και μάλιστα, υπάρχει και το κατάλληλο app – υπηρεσία, έτσι ώστε να σου έρχονται ειδοποιήσεις και να μπορείς να βλέπεις από το smartphone σου την εξέλιξη της κάθε αποστολής. Επιπλέον, μπορείς να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία ακόμη περισσότερο.

Το app ονομάζεται OneTracker και μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ και να το εγκαταστήσεις στο κινητό σου. Και το καλύτερο; Είναι εντελώς δωρεάν και μάλιστα χωρίς διαφημίσεις!

Το μυστικό στη λειτουργία του, και ένα από τα καλύτερά του σημεία, είναι το ότι δεν απαιτεί να του δώσεις πρόσβαση σε τίποτα «περίεργο». Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρυθμίσεις το e-mail σου έτσι ώστε να προωθεί τα e-mails που αφορούν παραδόσεις σε μια μοναδική και συγκεκριμένη διεύθυνση e-mail της υπηρεσίας OneTracker, την οποία δημιουργεί για εσένα και μόνο. Αν θες, μπορείς να κάνεις την προώθηση χειροκίνητα, μάλιστα, αν δεν θες αυτοματισμούς.

Το OneTracker θα πάρει το e-mail που του έχεις προωθήσει και θα εξάγει τις πληροφορίες για την πορεία του δέματος, τις οποίες και θα σου εμφανίσει στο app! Μάλιστα, η υπηρεσία υποστηρίζει e-mails από μια τεράστια λίστα εταιρειών. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις UPS, USPS, FedEx, DHL, China Post, Deutsche Post, Hermes, Parcelforce, Royal Mail, TNT, Pitney Bowes, αλλά η πλήρης λίστα περιέχει πάνω από 70 τέτοιες υπηρεσίες.

Αν θέλεις να κάνεις αυτόματη προώθηση, βέβαια, αυτό γίνεται από τον εκάστοτε πάροχο του e-mail σου, οπότε δεν κρίνουμε σκόπιμο να δώσουμε οδηγίες, καθώς αυτές διαφέρουν. Γενικά μιλώντας, όμως, είναι εύκολο να βρεις το πως γίνεται αυτόματη προώθηση των e-mails από συγκεκριμένους αποστολείς (π.χ. DHL ή Royal Mail) στη διεύθυνση που σου δίνει το OneTracker, είτε έχεις e-mail στη Microsoft (Hotmail, Live, Outlook), στο Gmail ή στο Yahoo.