8
Ψυχαγωγία

Πώς θα δεις επίγεια κανάλια στο COSMOTE TV

Πώς θα δεις επίγεια κανάλια στο COSMOTE TV
Εάν έχεις δέκτη COSMOTE TV, μπορείς να βλέπεις και τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, εγκαθιστώντας έναν εξωτερικό TV Tuner. Πώς γίνεται και πώς λειτουργεί…

Αν είσαι ήδη συνδρομητής της Cosmote TV (αναλυτικές πληροφορίες με πακέτα, κανάλια και τιμές εδώ), τότε έχεις στη διάθεσή σου ατελείωτο υλικό, πολλά κανάλια και ακόμη περισσότερα προγράμματα. Ειδικά αν έχεις την υπηρεσία Hybrid της Cosmote TV, δεν σου φτάνουν οι ώρες της ημέρας για να βλέπεις. Κάποιες φορές, όμως, χρειάζεται και να γυρίσεις στα «παραδοσιακά» τηλεοπτικά κανάλια. Για να μην ψάχνεσαι με δύο τηλεχειριστήρια, αλλά και να μπορείς να χρησιμοποιείς τις δυνατότητες του αποκωδικοποιητή στα επίγεια ψηφιακά κανάλια, υπάρχει λύση!

Η λύση ακούει στο όνομα Avermedia USB. Πρόκειται για έναν δέκτη ψηφιακού σήματος DVB-T μέσω κεραίας. Ο δέκτης αυτός είναι σχεδιασμένος για να συνεργάζεται με τους αποκωδικοποιητές της Cosmote TV και συνδέεται απ’ ευθείας στην θύρα USB που διαθέτουν.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι απλά να προμηθευτείς τον δέκτη Avermedia από ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ και να το συνδέσεις στη θύρα USB που υπάρχει στο πίσω μέρος του αποκωδικοποιητή.

Μετά τη σύνδεση του USB DVB-T adapter στον αποκωδικοποιητή της Cosmote TV, θα πρέπει να συνδέσεις και το καλώδιο από την κεραία του σπιτιού, αν αυτή υπάρχει, ή να προμηθευτείς μια εσωτερική κεραία για επίγειο τηλεοπτικό σήμα. Το USB DVB-T adapter έχει συμβατική ομοαξονική είσοδο κεραίας, για να συνδέσεις εκεί το καλώδιο.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση, ο αποκωδικοποιητής της Cosmote TV θα αναγνωρίσει αυτόματα το USB DVB-T adapter και μπορείς να μπεις στο μενού των ρυθμίσεων του αποκωδικοποιητή, πηγαίνοντας στο Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Συστήματος > Επίγεια Ψηφιακά Κανάλια και να κάνεις αναζήτηση.

Η αυτόματη αναζήτηση θα βρει όλα τα τηλεοπτικά αλλά και ραδιοφωνικά κανάλια και θα τα τοποθετήσει στην αντίστοιχη λίστα καναλιών Επίγεια Ψηφιακά.

Αυτό ήταν όλο! Να σημειώσουμε ότι εάν διαθέτεις υβριδικό δέκτη Cosmote TV, τότε θα μπορείς να κάνεις εγγραφή προγράμματος και από τα επίγεια ψηφιακά κανάλια! Καλή απόλαυση!