4
Υγεία & Fitness

Πώς να απαλλαγείς από το «σωσίβιο»

Πώς να απαλλαγείς από το «σωσίβιο»
Το λίπος στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται σε διάφορα σημεία με το πιο ενοχλητικό και αντιαισθητικό για άνδρες και γυναίκες να είναι γύρω από τη μέση. Ένα νέο smart gadget ονόματι Bello υπολογίζει με ακρίβεια το ποσοστό λίπους που κουβαλάς γύρω από τη μέση και σου προτείνει τρόπους να το ξεφορτωθείς.

Η επιστήμη της ιατρικής γνωρίζει εδώ και δεκαετίες το ότι το σωματικό βάρος δεν είναι αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης του πάχους. Είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως οι μύες είναι πολύ πιο βαριοί από το λίπος. Όπερ σημαίνει πως δύο άνθρωποι με το ίδιο ύψος και το ίδιο σωματικό βάρος, μπορεί να έχουν ίδιο δείκτη μάζας σώματος, αλλά είναι εξ ίσου πιθανό ο ένας να είναι παχύσαρκος και ο άλλος… αρσιβαρίστας!

Μια πολύ καλή ένδειξη, όμως, είναι το λίπος που είναι αποθηκευμένο στην περιοχή της μέσης, και η μέτρηση αυτού μπορεί να δώσει ενδείξεις για άλλα πιθανά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης ή οι καρδιοπάθειες.

Η νέα συσκευή που φέρνει την επανάσταση στη μέτρηση του λίπους της κοιλιάς ονομάζεται Bello και είναι προϊόν της εταιρείας Olive Healthcare.

Το Bello είναι μια μικρή και βολική συσκευή, η οποία είναι και πολύ εύχρηστη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την ανοίξεις, να τη συνδέσεις με το app στο κινητό σου και είναι έτοιμη για μετρήσεις. Αλλά και η ίδια η μέτρηση είναι απλούστατη: ακουμπάς τον αισθητήρα στην κοιλιά, πάνω από τον αφαλό, για μερικά δευτερόλεπτα, έπειτα κάτω από τον αφαλό για άλλο λίγο. Ειδικοί υπέρυθροι αισθητήρες καταμετρούν την απορρόφηση και τη σκέδαση του φωτός μέσα στους ιστούς και, από αυτά, υπολογίζουν το πόσο λίπος υπάρχει κάτω από το δέρμα.

Τα αποτελέσματα της μέτρησης τα βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου, όπου παίρνεις βαθμολογία από το 1 έως το 10. Το ωραίο είναι πως η ακρίβεια των μετρήσεων αυξάνεται καθώς λαμβάνεις περισσότερες μετρήσεις και τις συνδυάσεις με τα δεδομένα δραστηριότητας.

Η βασική ιδέα είναι να χρησιμοποιείς το Bello σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορείς να δεις πως προχωρά η πορεία σου προς την… κορμάρα! Μάλιστα, το ίδιο το app θα σου δώσει προτάσεις για ασκήσεις αλλά και για υγιεινό φαγητό, ώστε να μείνεις σε φόρμα, αν ήδη είσαι, ή να αποκτήσεις φόρμα, αν δεν έχεις.

Αυτή τη στιγμή, το Bello βρίσκεται σε διαδικασία crowdsourcing μέσω του Indiegogo και έχει ήδη υπερκαλύψει το ζητούμενο ποσό κατά 1500%! Μάλιστα, οι υποστηρικτές του εγχειρήματος παίρνουν 50% έκπτωση, με την τιμή του Bello να είναι €171.