8
Ψυχαγωγία

Πώς να βγάλεις βίντεο από δύο κάμερες ταυτόχρονα

Πώς να βγάλεις βίντεο από δύο κάμερες ταυτόχρονα
Η λειτουργία που όλοι περιμέναμε έφτασε στο iPhone. Τώρα, μπορείς να τραβάς βίντεο από δύο κάμερες ταυτόχρονα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα iPhone 11 και το DoubleTake app.

Πιθανότατα δεν ήξερες καν ότι αυτή η λειτουργία υπάρχει. Αλλά και να την είχες ακούσει στο παρελθόν, μάλλον δεν θα μπορούσες να σκεφτείς που θα μπορούσε να χρησιμεύσει. Στην παρουσίαση του iPhone 11 υπήρχε μια μικρή ομάδα, η οποία είναι υπεύθυνη για το δημοφιλές app ονόματι Filmic Pro, η οποία είχε έτοιμη επίδειξη στην οποία γινόταν καταγραφή βίντεο ταυτοχρόνως από δύο (εκ των τεσσάρων) κάμερες του iPhone.

Τώρα έφτασε η ώρα να δώσουν αυτή τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο! Μάλιστα, δεν την πρόσθεσαν στο Filmic Pro, αλλά έφτιαξαν ένα νέο app το οποίο και ονόμασαν DoubleTake!

Εν ολίγοις, το DoubleTake κάνει αυτό που λέει το όνομά του: τραβάει βίντεο από δύο κάμερες. Βέβαια, επειδή προφανώς το hardware είναι δεδομένο, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί: η μέγιστη ανάλυση είναι το 1080p και τα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Αυτό για την τελευταία γενιά iPhone. Στα iPhone XS, XS Max και XR, μπορείς να επιλέξεις μόνο μια οπίσθια κάμερα, σε συνδυασμό με την εμπρόσθια. Αντιθέτως, στα νέα iPhone 11 Pro και Pro Max μπορείς να επιλέξεις και μεταξύ των wide και ultra-wide (ευρυγώνιο και υπερ-ευρυγώνιο) ταυτοχρόνως.

Η λειτουργία του DoubleTake είναι απλούστατη: διαλέγεις ποιες κάμερες θες να χρησιμοποιήσεις, την ανάλυση και το framerate (24, 25 ή 30fps) και αρχίζει η εγγραφή. Από εκεί και πέρα, το μόνο που μπορείς να επιλέξεις είναι το πως θα εμφανίζονται τα δύο βίντεο στην οθόνη. Οι επιλογές είναι δύο: είτε δίπλα-δίπλα είτε σε picture-in-picture. Και τα δύο modes είναι προφανή, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πως θα χρησιμοποιηθούν τελικά από τους χρήστες.

Σε κάθε περίπτωση, το DoubleTake είναι διαθέσιμο στο App Store και μπορείς να το κατεβάσεις εδώ και να το δοκιμάσεις εάν έχεις συμβατό iPhone. Εάν όχι, μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ.