16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Πώς να γράψεις τις κλήσεις Skype

Πώς να γράψεις τις κλήσεις Skype
Μπορείς να γράψεις μια κλήση Skype χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής του προγράμματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές τρίτες εφαρμογές που μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να καταγράψετε κλήσεις ήχου και βίντεο.

Το Skype έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά. Μάλιστα, εκεί που ήταν απλά ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ φίλων, τον τελευταίο καιρό έχει αποκτήσει και άλλη διάσταση. Έχει γίνει εργαλείο τόσο για επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλων ή συνεργατών, όσο και για διεξαγωγή παρουσιάσεων, μαθημάτων ή σεμιναρίων. Το να θέλει κάποιος να γράψει μια κλήση στο Skype ως βίντεο, εκεί που στο παρελθόν ήταν αδιάφορο ως λειτουργία ή, το πολύ, κάτι που θα ήθελε κάποιος από περιέργεια, πλέον αποτελεί πολύτιμο εργαλείο. Για παράδειγμα, γιατί να μην έχεις αντίγραφο του Skype meeting για να μπορείς να είσαι σίγουρος για την εντολή ή την οδηγία που σου δόθηκε από το αφεντικό ή τον προϊστάμενό σου; Ή γιατί να μην έχεις σε βίντεο ένα μάθημα ή μια διάλεξη, ώστε να μπορείς να το ξαναδείς με την ησυχία σου αργότερα;

Το καλό σε αυτά τα σενάρια είναι πως, αυτή η λειτουργία, υπάρχει πλέον στο Skype εγγενώς. Είτε μιλάμε για την εφαρμογή σε Windows, macOS ή Linux, είτε τα apps για iOS ή Android, είτε ακόμη και για το web app, η δυνατότητα της εγγραφής του βίντεο είναι ενεργή και διαθέσιμη σε όλους.

Για να ξεκινήσει η εγγραφή, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι, ενώ έχει ξεκινήσει η κλήση, να πατήσεις το πλήκτρο «+» που βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου του Skype και να επιλέξεις το Start recording. Για να είναι όλοι ενήμεροι, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο θα πληροφορεί όλους τους συμμετέχοντες πως η κλήση καταγράφεται.

Αν θες να σταματήσεις την εγγραφή (προτού τελειώσει η κλήση), θα πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία: πατάς το ίδιο πλήκτρο και επιλέγεις Stop recording. Προφανώς, αν τελειώσει η κλήση, τότε σταματά και η εγγραφή.

Αφού τελειώσει η κλήση, η εγγραφή εμφανίζεται στο παράθυρο του chat του Skype, ως βίντεο. Από εκεί μπορείς να ξαναδείς το βίντεο, να πας στο σημείο που σε ενδιαφέρει, να κάνεις παύση ή ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις και σε ένα κανονικό βίντεο.

Επίσης μπορείς να αποθηκεύσεις την εγγραφή τοπικά στον υπολογιστή σου, ως αρχείο βίντεο. Αυτό είναι χρήσιμο διότι το βίντεο μένει στους servers του Skype μόνο για 30 ημέρες, οπότε, αν θέλεις να το κρατήσεις, θα πρέπει να το κατεβάσεις. Απλά κάνεις κλικ στο μικρό εικονίδιο με τις τρεις κατακόρυφες τελείες που βρίσκεται στα δεξιά του βίντεο, στο παράθυρο του chat, και επιλέγεις Save to Downloads ή Save as… για να το σώσεις σε άλλο φάκελο.

Από το ίδιο μενού μπορείς να μοιραστείς το βίντεο και με άλλες επαφές σου, πατώντας το Forward, ενώ με το Remove μπορείς να το διαγράψεις από το δικό σου chat.