14
Πολίτης του Σήμερα

Πώς να εμπλουτίσεις το Teams

Πώς να εμπλουτίσεις το Teams
Το Microsoft Teams το αξιοποιούν οι επιχειρήσεις για να συνεργάζονται απομακρυσμένα (και όχι μόνο). Με τα πρόσθετα που σου δείχνουμε μπορείς να προσθέτεις νέες λειτουργίες για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Ο χρόνος που μόλις μας… τελείωσε, άλλαξε δραματικά τον τρόπο που δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι και στη χώρα μας. Η τηλεργασία έγινε, επιτέλους, πραγματικότητα για πολύ κόσμο και πλατφόρμες όπως το Microsoft Teams έγιναν απαραίτητα για την εργασία από το σπίτι. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν επί καθημερινής βάσης το Teams.

Ήταν αναπόφευκτο πως, με τέτοιο όγκο χρηστών, θα εμφανιζόταν η ανάγκη για αλλαγές, βελτιώσεις και προσθήκες στην πλατφόρμα, για να υποστηρίξουν έναν νέο τρόπο εργασίας. Οι χρήστες είδαν την αναγκαιότητα του να προσθέσουν εργαλεία και apps, έτσι ώστε να μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες τους, να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους και να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Και βέβαια, πολλές ήταν οι εταιρείες και οι developers οι οποίοι έσπευσαν να δημιουργήσουν apps για το Teams, με τις ευλογίες και την συμπαράσταση της ίδιας της Microsoft. Τώρα, μάλιστα, η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο app store, ειδικά για πρόσθετα του Teams, το οποίο περιλαμβάνει 19 νέα apps, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε το Forms της ίδιας της Microsoft αλλά και apps για το Asana, το Bigtincan, το Slido, το Soapbox, το Talview και το Teamflect.

Με το Asana, για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν κατά τη διάρκεια ενός meeting να δημιουργήσουν νέα action items και να δουν, μετά το τέλος του meeting, τα action items μέσα στο project plan και να αρχίσουν να δουλεύουν επ’ αυτών.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Slido. Με το app αυτό, μπορείς να σχεδιάσεις και να τρέξεις ψηφοφορίες, κουίζ ή ερωταπαντήσεις μέσα από το Teams, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζεις focus μεταξύ του Slido και του meeting.

Στο Teams, βέβαια, υπάρχουν ήδη πάνω από 700 Teams apps τα οποία χρησιμοποιούνται καθημερινώς. Υπάρχουν εργαλεία για όλες τις απαιτήσεις· για παράδειγμα, το GitHub επιτρέπει το build, τεστάρισμα και κυκλοφορία οποιουδήποτε software απ’ ευθείας μέσα από το Teams. Οι επαγγελματίες του HR και των οικονομικών χρησιμοποιούν apps όπως το Workday ή το Adobe Sign, ενώ όσοι ασχολούνται με την εξυπηρέτηση πελατών έχουν apps όπως το ServiceNow.

Αν χρησιμοποιείς κι εσύ το Teams, μπορείς να μπεις στο AppSource και να διαλέξεις τα apps που ταιριάζουν στο δικό σου workflow. Η Microsoft έχει δουλέψει σοβαρά πάνω σε αυτά και μπορούν να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα της ομάδας σου!