8
Ψυχαγωγία

Πώς να κρύψεις τις φωτογραφίες σου

Πώς να κρύψεις τις φωτογραφίες σου
Δεν είναι ανάγκη να βλέπουν όλοι τις φωτογραφίες σου στο Google Photos. Με αυτό το κόλπο θα μπορέσεις να κρύψεις όσες θες να παραμείνουν κρυφές.

Το Internet ενέχει τους δικούς του κινδύνους, μαζί με όλα τα καλά που προσφέρει. Ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι και ο κίνδυνος να πέσουν σε λάθος χέρια προσωπικά αρχεία και ειδικά φωτογραφίες ή βίντεο. Κατά καιρούς, μάλιστα, έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις διάσημων των οποίων οι φωτογραφίες ή βίντεο διέρρευσαν, μετά από επιθέσεις από hackers στους λογαριασμούς τους.

Αλλά, μιας και μάλλον εσύ δεν αποτελείς στόχο για κάτι τέτοιο, μπορεί απλά να θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μπορείς να αφήσεις το κινητό σου κάπου ή να το δώσεις σε κάποιον φίλο σου για να δει κάποιες φωτογραφίες, χωρίς να τρέμεις μήπως αρχίσει και προχωρά παρακάτω και δει κάτι που δεν πρέπει.

Η Google για να καλύψει αυτές τις περιπτώσεις στα δικά της κινητά πρόσθεσε μια ενδιαφέρουσα λειτουργία στο Google Photos – από το Pixel 3 και μετά – η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κλειδωμένος φάκελος. Για να τον βρεις, θα πρέπει να ανοίξεις το app του Google Photos, να πατήσεις στο Library (κάτω δεξια) και έπειτα στο Utilities. Εκεί βρες το Locked Folder και χρησιμοποίησε το fingerprint ID για ασφάλεια. Εάν δεν δεις τη συγκεκριμένη επιλογή, κάνε αναβάθμιση στο app. Τώρα μπορείς να σώζεις φωτογραφίες απ’ ευθείας στον κλειδωμένο φάκελο, τον οποίο μπορείς να ανοίξεις μονάχα εσύ, μέσω του fingerprint ID, αλλά και να μεταφέρεις εκεί φωτογραφίες που έχεις ήδη βγάλει.

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, οι φωτογραφίες που αποθηκεύονται στον κλειδωμένο φάκελο, παραμένουν αποκλειστικά στη συσκευή και δεν αντιγράφονται στο cloud. Αυτό για να είσαι σίγουρος πως, ακόμη κι αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο cloud σου, δεν θα μπορεί να δει τις φωτογραφίες σου.