16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Πώς να σκανάρεις με το κινητό σου

Πώς να σκανάρεις με το κινητό σου
Έχεις iPhone ή iPad; Μάθε πώς να μετατρέψεις τη συσκευή σου σε σαρωτή αξιοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή Notes.

Θέλεις να σκανάρεις ένα έγγραφο αλλά δεν έχεις scanner; Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το iPhone ή το iPad σου! Και βέβαια, το Notes! Η λύση είναι προφανής και είναι και ο λόγος που τα scanners είναι άλλο ένα είδος συσκευής που έχει περιοριστεί σε επαγγελματικές χρήσεις. Από τη στιγμή που όλα τα smartphones έχουν κάμερα η οποία μπορεί να βγάλει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, το scanner είναι καταδικασμένο!

Μάλιστα, το Notes είναι εφοδιασμένο με βασικές λειτουργίες επεξεργασίας της φωτογραφίας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται ούτε καν να μεταφέρεις τη φωτογραφία σε υπολογιστή για να την επεξεργαστείς.

Τα βήματα είναι απλά:

Για αρχή, προφανώς, ανοίγεις το Notes. Δημιουργείς ένα καινούριο note ή ανοίγεις ένα υφιστάμενο, στο οποίο θα προσθέσεις το σκαναρισμένο έγγραφο. Πατάς το εικονίδιο με την κάμερα, τρίτο από δεξιά στην toolbar, και επιλέγεις το Scan Documents.

Αφού ανοίξει η κάμερα, έχεις την επιλογή να ενεργοποιήσεις το φλας, να ρυθμίσεις το αν η φωτογραφία θα είναι ασπρόμαυρη, έγχρωμη ή μονόχρωμη, αναλόγως του εγγράφου. Τέλος, πατάς το πλήκτρο για λήψη.

Μετά τη λήψη, μπορείς να μετακινήσεις τις πλευρές και τις γωνίες του πλαισίου που θα εμφανιστεί, ώστε να κάνεις crop την εικόνα, να της αλλάξεις μέγεθος ή ακόμη και να την ισιώσεις. Επίσης μπορείς να ξαναβγάλεις φωτογραφία, αν αυτή δεν σε ικανοποιεί, πατώντας Retake ή να βγάλεις και δεύτερη σελίδα με το Keep Scan.

Αν πατήσεις στη μικρογραφία της εικόνας, κάτω αριστερά, μπορείς να την επεξεργαστείς περαιτέρω. Μπορείς να την περιστρέψεις, να αλλάξεις τα χρώματα ή και να κάνεις crop, αλλά και να τη διαγράψεις! Όταν τελειώσεις με την επεξεργασία, απλά πατάς το Done και έπειτα Save για να αποθηκεύσεις την εικόνα στο note. Πατώντας Done, κλείνεις και αποθηκεύεται το note με το σκαναρισμένο σου έγγραφο!