16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Πώς να σχεδιάσεις και να φορέσεις τα δικά σου παπούτσια

Πώς να σχεδιάσεις και να φορέσεις τα δικά σου παπούτσια
Η βιομηχανία υποδημάτων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αφού πλέον αρκετές εταιρείες σου επιτρέπουν να προσθέσεις online τις δικές σου προσωπικές πινελιές στα παπούτσια σου και σε λίγες μέρες να τα έχεις στην πόρτα σου.

Πριν από λίγες δεκαετίες εάν ήθελες ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια όπως ακριβώς τα ήθελες έπρεπε να επισκεφτείς έναν υποδηματοποιό. Η βιομηχανοποίηση των επόμενων δεκαετιών ουσιαστικά αφαίρεσε από τους ανθρώπους τη δυνατότητα αυτή, αναγκάζοντάς τους να πηγαίνουν σε μαγαζιά και να αρκούνται σε όσα σχέδια ήταν προκατασκευασμένα και διαθέσιμα. Τώρα, όμως, αυτό ξανα-αλλάζει. Βέβαια, το Internet σου γλυτώνει την επίσκεψη στον υποδηματοποιό, αλλά οι άνθρωποι έχουν ξανά τη δυνατότητα να σχεδιάσουν τα δικά τους υποδήματα, και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι προηγουμένως.

Στις μέρες μας, αρκεί μια επίσκεψη στο κατάλληλο site, ώστε να μπορέσεις να σχεδιάσεις το παπούτσι των ονείρων σου και να το δεις να σου έρχεται μέσα σε λίγες ημέρες!

Zazzle

Πρώτη στάση, το Zazzle, το οποίο σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις ένα από τα sneakers της και να βάλεις τα δικά σου χρώματα, σχέδια, ακόμη και εικόνες πάνω τους. Οι επιλογές είναι ατελείωτες: μπορείς να προσθέσεις κείμενο, εικόνες, emoticons, ξεχωριστά στο αριστερό, στο δεξί, στο πίσω μέρος του παπουτσιού αλλά και στη γλώσσα, και ξεχωριστά για το δεξί και το αριστερό παπούτσι. Τα σχέδια είναι τρία: ψηλό μποτάκι με κορδόνια, χαμηλό τύπου All-Stars με κορδόνια και χαμηλό φορετό χωρίς κορδόνια. Μόλις τελειώσεις το σχέδιο και αποφασίσεις πως το θες, απλά το παραγγέλνεις και σε λίγες ημέρες θα το έχεις στην πόρτα σου. Μάλιστα, λόγω του ότι υπάρχει παράρτημα στην Αγγλία, για όσο η χώρα θα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα πληρώσεις δασμούς.

Nike By You

Η Nike δε θα μπορούσε να λείπει από το… πανηγύρι των custom shoes. Το Nike By You σου επιτρέπει να σχεδιάσεις τα δικά σου sneakers με βάση τα υπάρχοντα σχέδια της εταιρείας, σε καλή τιμή και με εύκολο τρόπο. Απλά επιλέγεις το παπούτσι που θες από τα διαθέσιμα σχέδια και κάνεις τις αλλαγές που θέλεις. Μπορείς να αλλάξεις τα χρώματα στα διάφορα τμήματα του παπουτσιού, αν και δε μπορείς να βάλεις εικόνες και άλλα γραφικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα παπούτσι ακριβώς όπως το θες, αν οι χρωματικοί συνδυασμοί που βρίσκεις στα μαγαζιά δεν σε ικανοποιούν.

Vans Customs

Και η Vans έχει μπει στο παιχνίδι του customization, και σου δίνει την επιλογή να εξατομικεύσεις σχεδόν όλα τα γνωστά της σχέδια παπουτσιών. Και στο Vans Customs έχεις απλά την επιλογή για χρώματα (αν και κάποια χρώματα πηγαίνουν μαζί με το υλικό) και σχέδια στα διάφορα τμήματα του παπουτσιού. Έχεις όμως αρκετές επιλογές και μπορείς να κάνεις τους δικούς σου χρωματικούς συνδυασμούς, μέχρι να πετύχεις αυτό που εσύ θεωρείς «το ιδανικό παπούτσι».

Για την ώρα, λοιπόν, βλέπουμε πως υπάρχουν επιλογές για να σχεδιάσεις το δικό σου παπούτσι. Στο εγγύς μέλλον, περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες, όπως την εισαγωγή του 3D printing και, γιατί όχι, τη δυνατότητα να πηγαίνεις σε ένα κατάστημα, να σου «σκανάρουν» το πόδι και να εκτυπώνουν παπούτσια ακριβώς στο μέγεθός σου και ακριβώς όπως τα θέλεις. Η αρχή έχει ήδη γίνει, με την Adidas να κάνει τα πρώτα πειράματα πάνω σε αυτή την τεχνολογία. Το μέλλον πλησιάζει!