7
Τεχνολογία

Σημειώσεις στο κινητό σου!

Σημειώσεις στο κινητό σου!
Θέλεις να κρατήσεις μια σημείωση και ψάχνεις για χαρτάκια; Τώρα, μπορείς να το κάνεις με το κινητό σου και το καλύτερο app σημειώσεων, το Evernote.

Πόσες φορές στη διάρκεια μιας παρουσίασης, ομιλίας, ή συνεδρίου, έχασες χρόνο ψάχνοντας να βρεις ένα τετράδιο ή ακόμα και ένα χαρτάκι για να σημειώσεις κάτι σημαντικό που μόλις άκουσες ή σκέφτηκες; Η λύση είναι απλή και βρίσκεται… στην τσέπη σου και λέγεται Evernote!

Το συγκεκριμένο app, έχει κάνει την εμφάνισή του εδώ και μια δεκαετία και για πολλούς είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές ψηφιακών σημειώσεων που υπάρχει σήμερα. Το Evernote, τη βασική έκδοση του οποίου μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν σε κάθε πλατφόρμα (Android, iOS), σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ή να αποθηκεύσεις ό,τι σημειώσεις, φωτογραφίες και ηχητικά μηνύματα μπορείς να φανταστείς και στη συνέχεια να τα συγχρονίσεις με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείς (υπολογιστή, smartphone, tablet), έτσι ώστε να τα έχεις μαζί σου όπου και αν είσαι, αρκεί να έχεις εγγραφεί δωρεάν στο evernote.com.

Τι μπορείς να κάνεις

Μπορείς για παράδειγμα να γράψεις μια υπενθύμιση, να αποθηκεύσεις ένα αρχείο, να ηχογραφήσεις κάτι που δεν θες να ξεχάσεις, να αντιγράψεις μια συνταγή, να ταξινομήσεις στοιχεία της έρευνάς σου, να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου ακόμα και να «σώσεις» ολόκληρες ιστοσελίδες για να τις διαβάσεις αργότερα.

Επιπλέον, μπορείς να προβάλλεις αρχεία PDF, να αποθηκεύσεις τηλέφωνα, λίστες για ψώνια, Excel έγγραφα, σκίτσα, προσωπικά δεδομένα και στη συνέχεια όλα αυτά να τα οργανώσεις με ετικέτες και φίλτρα. Μπορείς ακόμα να αναζητήσεις σημειώσεις και κείμενα από τη φόρμα αναζήτησης που σου παρέχει η ίδια η εφαρμογή.

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Evernote είναι η αναγνώριση κειμένου σε εικόνες. Σου δίνει τη δυνατότητα για παράδειγμα να φωτογραφίσεις τον πίνακα στην αίθουσα συσκέψεων ή ένα post-it και εκείνο θα μετατρέψει το κείμενο της φωτογραφίας σε ψηφιακό. Το ίδιο γίνεται και με σκαναρισμένα τυπωμένα έγγραφα (η συγκεκριμένη λειτουργία δεν διατίθεται ακόμα στα ελληνικά).

Έχει και premium

Οι premium εκδόσεις του Evernote διατίθενται επί πληρωμή και περιλαμβάνουν 1GB uploads κάθε μήνα (από 60ΜΒ στο δωρεάν πακέτο), ακόμα πιο «έξυπνη» αναζήτηση μέσα στα έγγραφά σου, πλήρες offline αντίγραφο του υλικού σου σε κάθε συσκευή, ιστορικό των σημειώσεων αλλά και άμεσο live support.

Να σημειώσουμε ότι, το Evernote έχει ήδη διανύσει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων με το Evernote Business, αυξάνοντας την παραγωγικότητα μεταξύ των ομάδων. Παράλληλα, έχει φτάσει και στον κλάδο της εκπαίδευσης, όπου μαθητές και καθηγητές μπορούν να δημιουργούν πολλαπλούς φακέλους για να ανταλλάζουν σημειώσεις και να μοιράζουν έγγραφα και υλικό μαθημάτων.

Διαθέσιμη σε iPhone, Android, PC και Mac, η εφαρμογή Evernote με μνήμη… ελέφαντα, ήρθε για να βάλει την καθημερινότητά σου σε τάξη.