7
Τεχνολογία

Τα 5 top apps για το καινούργιο σου smartwatch

Τα 5 top apps για το καινούργιο σου smartwatch
Πήρες καινούριο smartwatch; Αυτές είναι οι πρώτες πέντε εφαρμογές που χρειάζεσαι.

Αποφάσισες λοιπόν κι εσύ να μπεις στον κόσμο των wearables συσκευών. Αφού έψαξες στην μεγάλη γκάμα smartwatches των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατέληξες στη συσκευή που θα φοράς πλέον στον καρπό σου. Και τώρα;

Είτε προτίμησες ένα Apple Watch, είτε ένα έξυπνο ρολόι με Android Wear το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αφού το συνδέσεις στο smartphone σου είναι να αρχίσεις να εγκαθιστάς apps.

Η δική μας λίστα των top 5 εφαρμογών είναι η εξής:

1. Shazam

Πρόκειται για το must app για τους λάτρεις της μουσικής. Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να ακούς ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ή σε κάποιο μαγαζί και να αναρωτιέσαι ποιο είναι. Το Shazam βρίσκει αμέσως το μουσικό κομμάτι που ακούς από τις πρώτες κιόλας νότες. Η έκδοση για smartwatches είναι πολύ βολική και ανοίγει με ένα άγγιγμα, ή ακόμα και με τη φωνή σου. Η Siri στο Apple Watch ή ο Google Assistant στο Wear OS θα αναλάβουν να ξεκινήσουν το Shazam με τη φωνή σου. Πάτα την οθόνη και το μικρόφωνο του ρολογιού σου θα πιάσει δουλειά. Εννοείται ότι όπως πάντα, θα πρέπει το smartwatch σου να έχει επικοινωνία με το smarphone σου και να υπάρχει ενεργή σύνδεση στο Internet (στην περίπτωση που δεν έχεις smartwatch με LTE).

2. Fandastical

Πρόκειται για την καλύτερη ίσως εφαρμογή ημερολογίου για το iOS. Η έκδοση για Apple Watch πηγαίνει όλη τη λειτουργικότητα σε μια μικροσκοπική οθόνη επιτρέποντάς σου να ενοποιείς τα διάφορα ημερολόγια που χρησιμοποιείς στο κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου σε ένα ενιαίο περιβάλλον. Η εφαρμογή υποστηρίζει τα πιο δημοφιλή ημερολόγια, όπως Office 365 και Google Calendar.

3. Sleep ++

Φόρα το smartwatch σου όταν κοιμάσαι και η εφαρμογή Sleep ++ παρακολουθεί τα πάντα. Εντοπίζει το χρόνο που κάνεις για να κοιμηθείς, το πόσο κοιμάσαι, παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς σου και την αναπνοή σου, δημιουργώντας λεπτομερείς αναφορές για την ποιότητα του ύπνου σου. Για παράδειγμα εάν κοιμηθείς για 8 ώρες μπορείς να δεις πόσο ποσοστό από αυτές ήταν ανήσυχος ύπνος.

4. Todoist

Το έξυπνο ρολόι που φοράς στον καρπό σου δεν λέει μόνο την ώρα, αλλά είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλείο παραγωγικότητας. Το Todoist είναι ένα πολύ καλό εργαλείο που σε βοηθά να μην ξεχνάς τίποτα, να ορίζεις υπενθυμίσεις, λίστες, ομάδες κ.λπ. Έτσι, έχεις την καθημερινότητά σου απόλυτα οργανωμένη και μάλιστα σε κάθε πλατφόρμα, στον υπολογιστή, το κινητό και το ρολόι σου. Μάλιστα, η εφαρμογή (είναι μια cloud υπηρεσία στην πραγματικότητα) συνδέεται με ένα σωρό άλλες που ήδη χρησιμοποιείς όπως Dropbox, Google Maps, Calendar, κ.λπ.

5. PCCalc Lite

Γιατί να ανοίγεις το smartphone σου για να κάνεις μια αριθμητική πράξη όταν μπορείς να το κάνεις στο ρολόι σου; Τα περισσότερα smartwatches δεν έχουν κάποια εγκατεστημένη εφαρμογή calculator και το PCCalc Lite είναι μια πολύ καλή λύση για το Apple Watch.