7
Τεχνολογία

Τι είναι το δορυφορικό Internet και πώς θα το αποκτήσεις

Τι είναι το δορυφορικό Internet και πώς θα το αποκτήσεις
Ακόμα κι αν είσαι στο πιο δυσπρόσιτο μέρος, η COSMOTE σου δίνει Internet από το διάστημα. Μάθε πώς θα αξιοποιήσεις το COSMOTE Satellite Internet.

Μέχρι τώρα ήξερες δύο ειδών ευρυζωνικές συνδέσεις: Το σταθερό και το mobile Internet. Μάθε λοιπόν ότι υπάρχει και το δορυφορικό. Πρόκειται για μια ειδική ασύρματη σύνδεση μακράς απόστασης η οποία απευθύνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους είναι δύσκολο να φτάσει με άλλον τρόπο το Internet. Εάν λοιπόν βρίσκεσαι σε κάποιο δύσβατο και δυσπρόσιτο μέρος της χώρας όπου δεν υπάρχει χαλκός, ούτε κυψελωτό δίκτυο, μπορείς να έχεις ακόμα και 22Mbps απευθείας από το… διάστημα.

Ας μιλήσουμε για εξοπλισμό

Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι για να λάβεις δορυφορικό Internet είναι κατ’ αρχήν ένα δορυφορικό «πιάτο», σαν κι αυτό που χρησιμοποιείται στην τηλεόραση. Μάλιστα, μπορείς να το συνδυάζεις με COSMOTE TV, μιας και ο δορυφόρος είναι ο ίδιος. Επίσης, θα χρειαστείς και ειδικό δορυφορικό router. Ο εξοπλισμός παρέχεται από την COSMOTE και εγκαθίσταται από τους εξειδικευμένους τεχνικούς της.

Υπάρχουν δύο βασικά πακέτα σύνδεσης, ανάλογα με την ταχύτητα: έως 15Mbps και έως 22Mbps. Στην δεύτερη περίπτωση προσφέρονται δύο υποπακέτα, ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων, 30GB και 150GB το μήνα αντίστοιχα.

Τα πακέτα προσφέρουν επίσης απεριόριστη χρήση από τη μία μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ. Σε ότι αφορά τη χρήση της υπηρεσίας, αυτή δεν διαφέρει με μια κανονική επίγεια σύνδεση. Εσύ συνδέεις ασύρματα τις συσκευές σου στο router και απολαμβάνεις Internet… διαστημικής ταχύτητας.

Η μοναδική διαφορά υπάρχει στο πώς φτάνει το σήμα μέχρι το router. Αντί για τηλεφωνικά καλώδια και οπτικές ίνες, στην περίπτωση του COSMOTE Satellite Internet το σήμα έρχεται απευθείας από το διάστημα.