4
Υγεία & Fitness

Το απόλυτο fitness tracker για απόλυτες επιδόσεις

Το απόλυτο fitness tracker για απόλυτες επιδόσεις
Για τους… μανιακούς με τη γυμναστική ή απλά για τους πρωταθλητές το συγκεκριμένο fitness tracker, όχι μόνο παρακολουθεί την άσκηση και την καταπόνηση του σώματος, αλλά κάνει και προτάσεις βελτίωσης της προπόνησής σου. Τώρα θα πάρεις σίγουρα το μετάλλιο.

Το Moov HR Sweat (https://welcome.moov.cc/moovhr/) είναι μια πρωτοποριακή wearable συσκευή που παρακολουθεί τους καρδιακούς σου παλμούς και τις επιδόσεις σου κατά την προπόνηση, σε πραγματικό χρόνο. Το Moov ενσωματώνει ένα νέο αισθητήρα με ένα οπτικό όργανο παρακολούθησης καρδιακού παλμού, κάτι σαν αυτό που θα βρεις μέσα σε ένα Fitbit ή ένα Apple Watch. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας βρίσκεται μέσα σε μια συσκευή που προορίζεται να τη φοράς στο κεφάλι και όχι στον καρπό. Και αυτό γιατί θεωρείται πως από αυτό το σημείο μπορείς να έχεις πιο ακριβή αποτελέσματα.

Το Moov HR Sweat είναι κατασκευασμένο από νάιλον και spandex και είναι σχεδιασμένο ώστε να φοριέται από όλους. Μέσα στο headband μπορείς να βρεις ένα μικρό περίβλημα από σιλικόνη όπου εκεί βρίσκεται και ο αισθητήρας. Δεν έχει κουμπιά αλλά μπορείς να πατήσεις τον αισθητήρα για να το «ξυπνήσεις» και να το συνδέσεις με το smartphone σου μέσω της ειδικής εφαρμογής. Φορτίζει εύκολα και γρήγορα μέσω μιας μικρής βάσης.

Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η εταιρεία επέλεξε να φτιάξει ένα wearable για το κεφάλι αλλά σύμφωνα με τους ίδιους, το σημείο στο πλάι του κεφαλιού μας όπου το δέρμα μας είναι πιο λεπτό παρουσιάζει αυξανόμενη ροή αίματος και έτσι ο αισθητήρας μπορεί να παρακολουθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια τους παλμούς της καρδιάς.

 

Η εφαρμογή με την οποία συνδέεται η συσκευή για να λειτουργήσει είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και σου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσεις και να ακολουθήσεις οκτώ διαφορετικά προγράμματα εκγύμνασης (HIIT Foundation, Cardio Blast, Athletic Conditioning, Explosive Power, Running, Indoor Cycling, HR recording mode & HR training). Κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που παρέχει η εφαρμογή είναι η προπόνηση σε πραγματικό χρόνο. Έτσι κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης θα σε συμβουλεύει για το πως να αυξήσεις τις επιδόσεις σου και πως να φτάσεις τους καρδιακούς σου παλμούς στο επιθυμητό όριο.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Moov HR Sweat είναι περίπου έξι ώρες και αν σκεφτείς ότι κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος γυμνάζεται περίπου τριάντα λεπτά τη μέρα, η συσκευή μπορεί να σε συντροφεύει στην προπόνηση όλης της εβδομάδας.