4
Υγεία & Fitness

Το βιονικό χέρι είναι πραγματικότητα

Το βιονικό χέρι είναι πραγματικότητα
Το Open Bionics x Konami Venom Hero bionic arm παρέχει κινητικότητα σε όσους έχουν χάσει το χέρι τους κάτω από τον αγκώνα και μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους.

Η διάσημη εταιρεία ανάπτυξης videogames Konami, γνωστή για παιχνίδια όπως το Pro Evolution Soccer, το Metal Gear Solid, το Bombergirl αλλά και κλασσικά όπως το Gradius, το Salamander ή το Castlevania, δεν περιορίζει τους ορίζοντές της σε παιχνίδια. Προσφάτως, συνεργάστηκε με την εταιρεία σχεδίασης προσθετικών μελών Open Bionic. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι ένα «βιονικό» χέρι εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα Venom Snake της σειράς παιχνιδιών Metal Gear Solid.

Το βιονικό μέλος σχεδιάστηκε για περιπτώσεις ακρωτηριασμού κάτω του αγκώνα, ενώ περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στη σειρά Hero Arms, την οποία σχεδίασε η Open Bionics αντλώντας στοιχεία από γνωστούς ήρωες (π.χ. Iron Man). Έχει τη δυνατότητα περιστροφής κατά 180° και λειτουργεί σαν ένα κανονικό χέρι με μύες.

Η Open Bionics έχει δημιουργήσει τη σειρά Hero Arms σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την πεπατημένη των προσθετικών μελών τα οποία μοιάζουν με κανονικά ανθρώπινα μέλη αλλά, τελικά, καταλήγουν να γίνονται περισσότερο αντιληπτά. Αντιθέτως, η σχεδίασή τους είναι σαφώς τεχνητή και αντιγράφει την αισθητική γνωστών ηρώων από κόμικς, ταινίες ή videogames, κάνοντάς τα ιδιαιτέρως δημοφιλή σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η Tilly Lockley, ετών 13, η οποία αποτέλεσε μέρος της ομάδας που δοκίμασε μια τέτοια πρωτότυπη συσκευή και η οποία είχε χάσει το χέρι της λόγω μηνιγγίτιδας Β σε ηλικία 15 μηνών, το νέο της χέρι την έκανε να αισθάνεται πιο άνετα και πως «αντί να σε λυπούνται οι άλλοι άνθρωποι επειδή δεν έχεις χέρι, σου λένε ‘πωπω τι cool χέρι!’»

Έκτοτε, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες, όπως η Twentieth Century Fox, ώστε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα Hero Arms με φουτουριστικά σχέδια. Το συγκεκριμένο σχέδιο, το βιονικό χέρι του χαρακτήρα Snake, εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2015 στο παιχνίδι Metal Gear Solid V, όπου ο ήρωας έχει χάσει το αριστερό του χέρι σε έκρηξη και το αντικαθιστά με ένα βιονικό, εξοπλισμένο με εκτοξευτή πυραύλου και με άλλα όπλα. Από τότε, το συγκεκριμένο αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα σχέδια της εταιρείας!

Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως η εταιρεία κατασκευάζει τα Hero Arms χρησιμοποιώντας 3D printing και εξατομικεύει το κάθε ένα στο χέρι του χρήστη του, μέσω σάρωσης υψηλής ακριβείας.

Δες το βίντεο για περισσότερα: