80
COSMOTE Tips

Το κινητό σου σε παρακολουθεί! Πώς θα διαγράψεις το ιστορικό σου!

Το κινητό σου σε παρακολουθεί! Πώς θα διαγράψεις το ιστορικό σου!

Όπου πας, πάει και η Google. Εφόσον έχει ενεργοποιημένες τις υπηρεσίες εντοπισμού, το Android γνωρίζει που βρίσκεσαι. Εφόσον αποφασίσεις πως δεν θέλεις να ξέρουν τη θέση σου, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Η συχνότητα εντοπισμού μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ λίγων λεπτών ή δευτερολέπτων, προσφέροντας μια ακριβέστατη εικόνα για τις κινήσεις σου, ιδίως με τις ταχύτητες που προσφέρει το δίκτυο 4G+ της COSMOTE.

Πάντως, πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό, ιδίως εάν βρίσκεσαι σε άγνωστες περιοχές και σε χώρες του εξωτερικού. Αν παρ’ όλα αυτά δεν επιθυμείς να γνωρίζει η Google πού βρίσκεσαι, ορίστε τι πρέπει να κάνεις.

Android

Όταν αναβαθμίσεις στη νεότερη έκδοση των Google Maps και τσεκάρεις το timeline σου, η Google θα σου ζητήσει να ενεργοποιήσεις το Location History, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκεσαι. Εφόσον δεν το επιθυμείς, πήγαινε στο χρονολόγιο επιλέγοντας το hamburger και κατόπιν Your Timeline (Το χρονολόγιό σας). Κάνε ) και κάνε tap στις 3 τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

  • Επίλεξε Timeline Settings (Ρυθμίσεις)
  • Κάνε scroll down στο Location Settings (Ρυθμίσεις τοποθεσίας)
  • Κάνε tap στο Location History is on (Το ιστορικό τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένο)
  • Θα εμφανιστεί ένα pop-up window. Κάνε tap στο checkmark δίπλα στο “On” (Ενεργό)
  • Κάνε tap στο Οκ στο παράθυρο που εμφανίζεται

Μπορείς εξάλλου να ξεφορτωθείς όλα όσα βρίσκονται κάτω από το “Delete All Location History” (Οριστική διαγραφή όλου του ιστορικού τοποθεσίας). Ένα pop-up παράθυρο θα σε ειδοποιήσει πως όλα όσα βρίσκονται εκεί θα διαγραφούν, κάτι που μπορεί να επηρεάσει το Google Now και όσα apps χρησιμοποιούν το Location History. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, βάλε ένα check στο κουτάκι “I understand and want to delete” και μετά Delete.

Apple iOS

Η Google έφερε πολύ πρόσφατα το Timeline στις συσκευές τής Apple. Όπως και στο Android, επίλεξε το εικονίδιο “Hamburger” και κάνε tap στο Your Timeline. Εκεί θα δεις τις πρόσφατες τοποθεσίες σου. Εφόσον θες να διαγράψεις μια τοποθεσία, κάνε tap στις 3 τελείες επάνω δεξιά και μετά “Delete the day”. Μπορείς επίσης να μεταβείς στο Settings> Maps History και να κάνεις tap στο “X” δίπλα στην τοποθεσία που θες να διαγράψεις.

Προκειμένου να διαγράψεις τα πάντα, πήγαινε στο Settings> Personal Content> Delete All Location History, επιβεβαίωσε πως αυτό θες να κάνεις και κάνε κλικ στο Delete.