6
Πολιτισμός

Το μουσείο της Ακρόπολης… για παιδιά

Το μουσείο της Ακρόπολης… για παιδιά
Τα μουσεία δεν είναι μόνο για μεγάλους! Το μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάζει το site φτιαγμένο για παιδιά!

Τα μουσεία είναι μέρη στα οποία μικρός πας και… βαριέσαι, και μεγάλος… βαριέσαι να πας. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα μουσεία είναι χώροι οι οποίοι, στα μάτια των παιδιών, μάλλον φαίνονται «στεγνοί» και άχρωμοι. Τα παιδιά έχουν περιέργεια, φαντασία, θέλουν να αγγίζουν πράγματα, να τα βλέπουν απ’ όλες τις πλευρές, να παίζουν με αυτά. Κάτι που, για προφανείς λόγους, δε μπορεί να γίνει σε ένα μουσείο. Και δη στο μουσείο της Ακρόπολης. Ακόμη κι αν είχαμε όλα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, 5-6 παιδιά θα έκαναν πολύ μεγαλύτερες ζημιές από τον ίδιο τον Έλγιν και τα πριόνια του.

Και αυτός είναι ο λόγος που το Μουσείο της Ακρόπολης δημιούργησε ένα site ειδικά για παιδιά… όλων των ηλικιών!

Μπορείς να μπεις κι εσύ στο https://acropolismuseumkids.gr/ και να εξερευνήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει! Και είναι πολλά!

Για αρχή, υπάρχουν μπόλικα βίντεο με κινούμενα σχέδια, τα οποία θα μάθουν σε μικρούς και μεγάλους σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της Ακρόπολης, από την αρχή της ιστορίας μέχρι και σήμερα. Θα δεις πως εξελίχθηκαν τα κτίσματα στην Ακρόπολη, αλλά και πως καταστράφηκαν. Σε άλλα βίντεο μπορείς να δεις από (σχεδόν) πρώτο χέρι το πως ήταν η ζωή στην αρχαία Αθήνα.

  • Πέραν των παιχνιδιών, το Μουσείο της Ακρόπολης για παιδιά έχει και δραστηριότητες: Φτιάξε τα αγαπημένα φαγητά των αρχαίων Αθηναίων.
  • Μάθε για τον… τρισώματο δαίμονα των αρχαίων Αθηναίων, εκτύπωσέ τον και ζωγράφισέ τον με τα χρώματα που θέλεις.
  • Φτιάξε κουτάκια με τη ζωφόρο του Παρθενώνα και χρωμάτισέ την.
  • Δες με τι έπαιζαν στην Αθήνα της αρχαιότητας τα παιδιά!

Και μιας και μιλήσαμε για παιχνίδια, τα παιδιά στην Αθήνα του 2021 παίζουν και με υπολογιστές! Παίξε Γιγαντομαχία, κούρσα μνήμης ή Αποστολή S.A.M.M. και μάθε περισσότερα για την Ακρόπολη των Αθηνών μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια στον υπολογιστή.

Σύντομα θα ανοίξει και η ψηφιακή πλατφόρμα για εικονικές επισκέψεις το μουσείο της Ακρόπολης, μιας και η πανδημία δεν επιτρέπει την κανονική βόλτα. Αλλά μπορείς να στείλεις τις δημιουργίες των παιδιών σου στη γκαλερί της σελίδας, για να τη δεις ανεβασμένη στη σχετική σελίδα, με ζωγραφιές και δημιουργίες παιδιών από όλο τον κόσμο!