12
Η COSMOTE και Εσύ

Το COSMOTE Insurance ασφαλίζει και τη μηχανή σου

Το COSMOTE Insurance ασφαλίζει και τη μηχανή σου
Η υπηρεσία COSMOTE Insurance έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να ασφαλίσεις ό,τι είναι πολύτιμο για σένα. Ειδικά για τα οχήματα, η ευκολία και η αμεσότητα που προφέρει είναι απίστευτη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν μερικά χρόνια θεωρούνταν αδύνατο ότι με λίγα κλικ από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου θα μπορούσες να λάβεις το συμβόλαιό σου ηλεκτρονικά και χωρίς να βγεις από το σπίτι.

Ασφάλεια μηχανής. Όλοι οι δικυκλιστές δεν θέλουν απλά την καλύτερη και την οικονομικότερη, αλλά και την ασφάλεια εκείνη που θα τους αποζημιώσει άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και θα είναι δίπλα τους σε κάθε περίσταση, από την οδική βοήθεια μέχρι τη νομική υποστήριξη. Αν για κάποιους όλα αυτά φαντάζουν «πολύ καλά για να είναι αληθινά», για το COSMOTE Insurance είναι προαπαιτούμενα. Το λέμε αυτό, διότι οι υπηρεσίες που προσφέρει το COSMOTE Insurance είναι πολύ περισσότερες και ευρύτερες από αυτές που συνήθως μπορεί να βρει κανείς.

Ας εξηγήσουμε όμως καλύτερα τι εννοούμε.

Τι είναι

Κατ’ αρχάς, για όσους δεν το ξέρουν, να πούμε ότι το COSMOTE Insurance είναι όχι μόνο το καλύτερο εργαλείο για να συγκρίνεις ασφαλιστικά πακέτα για τη μηχανή σου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας ψηφιακός ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οποίος θα σε βοηθήσει στην αγορά του συμβολαίου σου, αλλά και αργότερα όταν πραγματικά το χρειάζεσαι.

Πώς λειτουργεί

Η λειτουργία του COSMOTE Insurance είναι πολύ απλή. Δεν έχεις παρά να μπεις στο cosmoteinsurance.gr και να βάλεις τον αριθμό της πινακίδας σου και τη μάρκα/ μοντέλο της μηχανής σου. Συμπλήρωσε τα προσωπικά σου στοιχεία (ιδιοκτήτη, οδηγού) και τις καλύψεις που επιθυμείς, μέσα από τρία βασικά πακέτα: Βασική, Πυρός & Κλοπής, Μικτή Διάλεξε τον χρόνο ασφάλισης ανάμεσα σε μηνιαίο, τρίμηνο, εξάμηνο και ετήσιο (tip: Αν επιλέξεις ετήσια ασφάλιση μπορείς να επωφεληθείς από σημαντικές εκπτώσεις και πληρωμή σε έως 12 άτοκες δόσεις).

Πριν πας στις ασφαλιστικές εταιρείες, καλό είναι να ρίξεις και μια ματιά και να επιλέξεις μια ή περισσότερες από τις έξυπνες προτάσεις, όπως οδική βοήθεια, νομική προστασία, ζημιές από ανασφάλιστο όχημα και ολική κλοπή.

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν πακέτα βασικής ασφάλισης (δες παρακάτω), αλλά δεν είναι όλα τα πακέτα ίδια ως προς το περιεχόμενο τους. Στο cosmoteinsurance.gr μπορείς να επιλέξεις και να συγκρίνεις έως και 4 πακέτα ασφάλισης σε έναν ενιαίο λεπτομερή πίνακα και εύκολα να διαπιστώσεις τι ακριβώς παρέχει το κάθε πακέτο και πως διαφοροποιείται.

Βασικές καλύψεις – τι να προσέξεις πριν επιλέξεις

Εάν σε απασχολεί η οικονομικότερη λύση, μπορείς να επιλέξεις απλά τη βασική ασφάλεια. Είναι η υποχρεωτική βάσει νόμου κάλυψη και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι η ασφαλιστική αποζημιώνει τους άλλους εάν προκαλέσεις ατύχημα. Η αστική ευθύνη έναντι τρίτων καλύπτει:

  • Υλικές ζημιές έως ένα συγκεκριμένο ποσό ανά ατύχημα
  • Σωματικές Βλάβες ή και θάνατο έως ένα συγκεκριμένο ποσό ανά θύμα

Έχε υπόψη σου ότι στο πακέτο της Βασικής Ασφάλειας Μηχανής μπορεί – ανάλογα με την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής – να περιλαμβάνονται και άλλες προαιρετικής φύσης καλύψεις, όπως η νομική προστασία, η φροντίδα ατυχήματος, οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα κλπ.

Τι άλλο πρέπει να έχεις υπόψη σου

Όπως είπαμε, η Βασική Ασφάλιση είναι υποχρεωτική, αλλά υπάρχουν κι άλλες χρήσιμες παροχές που καλό είναι να έχεις υπόψη σου και να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Κάποιες από αυτές θα τις δεις στις έξυπνες προτάσεις κατά τη διάρκεια επιλογής του πακέτου.

Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

  • Φροντίδα ατυχήματος
    Η κάλυψη περιλαμβάνει μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες για την καλύτερη και ομαλότερη διαχείριση του ατυχήματος. Σε περίπτωση λοιπόν που υπάρξει ατύχημα, η ασφαλιστική αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει και υποστηρίξει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως στην συμπλήρωση της «Δήλωσης ατυχήματος» ή στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, ιατρικών, νομικών κ.λπ. Αν η Φροντίδα ατυχήματος συμπληρώνεται από την κάλυψη «Ρυμούλκησης λόγω Ατυχήματος», τότε η ασφαλιστική θα μεταφέρει τη μηχανή σου στο συνεργείο εάν αυτή δεν μπορεί να κινηθεί λόγω του τρακαρίσματος (Προσοχή! Δεν είναι κάλυψη Οδικής Βοήθειας).
  • Προστασία bonus malus
    Κάθε φορά που εμπλέκεσαι σε ένα ατύχημα, η τιμή της ασφάλισης σου ανεβαίνει μέσω του συστήματος bonus malus. Η συγκεκριμένη κάλυψη σε προστατεύει από αυτή την αύξηση στα ασφάλιστρα σου σε περίπτωση που προκαλέσεις ατύχημα.
  • Οδική βοήθεια
    Μια από τις πιο τυπικές, γνωστές και πρακτικές καλύψεις που πολλές ασφαλιστικές εντάσσουν αυτόματα στο βασικό πρόγραμμα είναι η οδική βοήθεια. Η οδική βοήθεια δεν εξυπηρετεί σε κάθε περίπτωση ακινητοποίησής της μηχανής είτε από βλάβη είτε από ατύχημα.
  • Νομική προστασία
    Σε περίπτωση ατυχήματος, ειδικά αν δεν υπάρχει καθαρή ευθύνη ή έστω συμφωνία σχετικά με το ποιος ευθύνεται, η εμπλοκή και συνδρομή δικηγόρου γίνεται απαραίτητη. Μέσω της κάλυψης «Νομικής Προστασίας» οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν στους ασφαλισμένους νομικές συμβουλές ή και νομική εκπροσώπευση Έτσι, δεν χρειάζεται να βρεις και να προσλάβεις δικηγόρο προκειμένου να διεκδικήσεις το δίκιο σου σε περίπτωση ατυχήματος.

Παρακολούθηση ζημίας μηχανής

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους στο COSMOTE Insurance και αφορά την άμεση, προσωποποιημένη, τεχνική και διαχειριστική υποστήριξη σε περίπτωση ζημιάς της μοτοσυκλέτας σου, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Σε περίπτωση ατυχήματος, εξειδικευμένοι επαγγελματίες αναλαμβάνουν να σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη σε όλο το γραφειοκρατικό ταξίδι, από την αναγγελία της ζημιάς μέχρι και την ολοκλήρωση της αποζημίωσης, με άξονα το δικό σου συμφέρον.

Σε περίπτωση ατυχήματος, αρκεί ένα κουμπί για να λάβεις υποστήριξη όπου και αν βρίσκεσαι. Το κουμπί SOS που εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα του cosmoteinsurance.gr  αν μπεις από το κινητό σου τηλέφωνο, θα κοινοποιήσει την ακριβή γεωγραφική σου θέση. Ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου και θα λάβεις sms για τον χρόνο που θα χρειαστεί να περιμένεις.

Από την αναγγελία της βλάβης μέχρι και την αποκατάσταση της ζημιάς και την καταβολή της αποζημίωσης, το COSMOTE Insurance θα βρίσκεται δίπλα σου για να σου εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία ασφάλισης.