8
Ψυχαγωγία

Το Instagram δεν είναι μόνο φωτογραφίες!

Το Instagram δεν είναι μόνο φωτογραφίες!
Μάθε τα πάντα για τα βίντεο στο Instagram και πώς να αξιοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα για να αυξήσεις το κοινό σου.

Σου αρέσει να ανεβάζεις βίντεο στο Instagram; Θες να μάθεις πως να καταγράφεις δημιουργικές λήψεις που τραβάνε τα βλέμματα; Διάβασε παρακάτω tips για να τελειοποιήσεις τα βίντεό σου και να αυξήσεις τους followers!

Φυσικά ήδη θα γνωρίζεις πως είτε μπορείς να τραβήξεις ένα βίντεο μέσω του Instagram είτε να ανεβάσεις στην εφαρμογή ένα βίντεο το οποίο έχεις ήδη τραβήξει. Αν θες να καταγράψεις ένα εξαιρετικό βίντεο καλό θα ήταν να έχεις σκεφτεί ακριβώς τι θες να δείξεις πριν αρχίσεις τη βιντεοσκόπηση. Τα βίντεο του Instagram διαρκούν το λιγότερο 15 δευτερόλεπτα, οπότε φρόντισε να τα γεμίσεις με μαγευτικές εικόνες. Επίσης αποφάσισε από πριν αν θέλεις να κρατήσεις τη φωτογραφική σου μηχανή σταθερή ή όχι. Για παράδειγμα προτιμάς να αφήσεις το κινητό σε ένα σημείο με την κάμερα να γράφει ή να το έχεις στα χέρια σου και να αποτυπώνεις το σκηνικό γύρω σου;

Επιπλέον, για να γίνει το βίντεό σου viral, πες μια ιστορία μέσα από αυτό! Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που να είναι γρήγορη, έξυπνη και να καθηλώσει το κοινό σου. Παράλληλα μην ξεχνάς να δίνεις βάση και στον εξωτερικό παράγοντα. Όπως συμβαίνει στη λήψη κάθε βίντεο και ανεξάρτητα από το μέσο, σκέψου τον ήχο, τον φωτισμό και βεβαιώσου ότι το θέμα του βίντεο είναι ευδιάκριτο.

Για να κάνεις το βίντεό σου να ξεχωρίζει μέσα σε χιλιάδες άλλα, πρέπει να βρεις το προσωπικό σου στιλ, τη δική σου οπτική γωνία, ώστε να αρχίσεις να γίνεσαι αναγνωρίσιμος από τους followers σου. Ένα τρανό παράδειγμα είναι τα time-lapse που χρησιμοποιούν πολλοί καλλιτέχνες για να δείξουν τον τρόπο που ολοκλήρωσαν κάποιο έργο τους.

Ένα ακόμη τρόπος για να κάνεις τα βίντεό σου να ξεχωρίσουν είναι να χρησιμοποιήσεις ειδικούς φακούς που εφαρμόζουν στην κάμερα του κινητού και χαρίζουν εφέ fisheye, ευρείας γωνίας κ.α.. Αν πάλι δεν διαθέτεις τέτοιο εξοπλισμό, σκέψου έξυπνα και δημιουργικά και τοποθέτησε για παράδειγμα ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από τον φακό ή στρέψε ένα έντονο φως προς την κάμερα του κινητού σου για να δημιουργήσεις πρωτότυπα εφέ στις λήψεις σου.

Επίσης στο εμπόριο μπορείς να βρεις διάφορα μικρά τρίποδα, ειδικά για το smartphone σου, ώστε να καταγράφεις σταθερές λήψεις. Και φυσικά επειδή στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση, μην ξεχνάς ότι η αγαπημένη πλατφόρμα φιλοξενεί χιλιάδες λογαριασμούς από όλο τον κόσμο από όπου μπορείς να εμπνευστείς για το επόμενο δημιουργικό σου βίντεο!

Για περισσότερα δες το παρακάτω βίντεο: