7
Τεχνολογία

Τώρα βρίσκεις και το PC σου

Τώρα βρίσκεις και το PC σου
Μέχρι τώρα ήξερες ότι μπορείς να εντοπίσεις το χαμένο (ή κλεμμένο) κινητό σου μέσω Internet. Πλέον, μπορείς να κάνεις το ίδιο και για τον φορητό σου υπολογιστή, ή για την ακρίβεια για όλες τις συσκευές σου. Μάθε πώς…

Η Google φροντίζει για τη… σωτηρία των συσκευών σου! Λογικά θα ξέρεις για τη δυνατότητα εντοπισμού του κινητού σου τηλεφώνου ή του tablet, μέσω της σελίδας My Devices (https://google.com/apps/mydevices), μέσω της οποίας μπορούσες να δεις λεπτομέρειες για κάθε συσκευή σου, αρκεί αυτή να έτρεχε Android. Πλέον η σελίδα αυτή μετακομίζει σε νέα διεύθυνση, την mydevices.google.com και αποκτά νέες δυνατότητες.

Η νέα σελίδα δεν έχει αλλάξει όνομα, αλλά το εύρος των λειτουργιών της έχει μεγαλώσει· πλέον η λειτουργικότητά της δεν περιορίζεται σε συσκευές Android, αλλά περιλαμβάνει και άλλες. Αν προσέξεις λίγο καλύτερα στο screenshot που δημοσίευσε η ίδια η Google, θα δεις και ένα… iPhone 7 στη λίστα! Και όπως μαθαίνουμε, πλέον θα μπορείς να εντοπίζεις ακόμη και υπολογιστές desktop ή laptop!

Μέσα από την επανασχεδιασμένη σελίδα του My Devices μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα με ένα laptop, όσα μπορείς να κάνεις και με το κινητό σου, όπως το να το εντοπίσεις, να το κλειδώσεις, ακόμη και να διαγράψεις τα πάντα. Με το πιο φιλικό νέο user interface, μπορείς να ελέγξεις πληροφορίες για την κάθε συσκευή και σου δίνει επιλογές για τη διαχείριση της κάθε μίας.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, βέβαια, η Google δεν έχει ανοίξει τη νέα σελίδα και διεύθυνση στο ευρύ κοινό, αλλά σύντομα όλα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους χρήστες.