8
Ψυχαγωγία

Φτιάξε ψηφιακά events

Φτιάξε ψηφιακά events
Πώς να αξιοποιήσεις το νέο, βελτιωμένο εργαλείο δημιουργίας events του Google Calendar

Η Google, όπως και όλες οι άλλες εταιρείες πληροφορικής, προσπαθεί να βελτιώνει τα προγράμματα και τα εργαλεία που προσφέρει, να προσθέτει δυνατότητες και να τροποποιεί το interface τους, με σκοπό να το κάνει πιο χρηστικό αλλά και να διατηρεί την όψη του φρέσκια. Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα και με το Google Calendar.

Το κακό σε όλη αυτή τη διαδικασία της ανανέωσης είναι πως, αναπόφευκτα, κάποιοι θα δυσαρεστηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι αλλαγές είναι σαφώς καλές. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον νέο τρόπο δημιουργίας events στο Google Calendar, το οποίο είναι ένα ισχυρό εργαλείο από τα πολλά που προσφέρει η Google δωρεάν. Μάλιστα, συγχρονίζει αυτομάτως μεταξύ smartphone και desktop, επομένως είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις το (ή τα) ημερολόγιό σου στον υπολογιστή και να έχεις το smartphone να σου δίνει τις ειδοποιήσεις.

Πως προσθέτουμε νέο event στο Calendar

Βήμα 1ο: Ανοίγουμε τον browser της επιλογής μας και μπαίνουμε στο Google Calendar [calendar.google.com]

Βήμα 2ο: Αν έχουμε πολλά calendars, επιλέγουμε αυτό στο οποίο θέλουμε να προσθέσουμε το event (αν και αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε αργότερα)

Βήμα 3ο: Κάνουμε κλικ στην ημερομηνία που μας ενδιαφέρει

Βήμα 4ο: Στο παράθυρο που θα ανοίξει, πρέπει να δώσουμε ένα όνομα (title) στο event. Αυτό θα είναι και το όνομα που θα εμφανιστεί στο calendar. Μπορούμε να προσθέσουμε σημειώσεις, να επιλέξουμε ώρα έναρξης ή και ώρα ολοκλήρωσης, να προσθέσουμε guests (άλλους χρήστες), τοποθεσία, και να αλλάξουμε το calendar στο οποίο ανήκει το event.

Βήμα 5ο: Προαιρετικά, μπορούμε να πατήσουμε το More options για να μεταφερθούμε σε ολοσέλιδη μορφή των επιλογών για το event. Οι επιλογές εδώ είναι κατά βάσιν οι ίδιες, απλά είναι όλες ορατές και ευδιάκριτες – για παράδειγμα η επιλογή για την επανάληψη του event. Επίσης, η περιγραφή έχει περισσότερο χώρο για σημειώσεις.

Βήμα 6ο: Αν θέλουμε, υπάρχει και επιλογή για event το οποίο αφορά τηλεδιάσκεψη μέσω το Google Meet. Επίσης μπορούμε να βάλουμε το Calendar να μας εμφανίζει αυτομάτως ως Busy σε όλες τις υπηρεσίες της Google.

Βήμα 7ο: Πατάμε Save και το event προστίθεται στο calendar.

Αυτό ήταν όλο! Το νέο interface του Calendar δεν είναι τίποτα το ριζοσπαστικό, αλλά είναι πολύ εύχρηστο, γρήγορο και όλες οι επιλογές είναι ευδιάκριτες και απλές τόσο στην κατανόηση όσο και στη χρήση. Δοκίμασέ το κι εσύ και οργάνωσε το χρόνο σου πιο αποδοτικά.