7
Τεχνολογία

Όλα τα e-mail σε ένα… Mail

Όλα τα e-mail σε ένα… Mail
Το mail app των Windows 10 σου επιτρέπει να συγχρονίζεις όλα τα e-mail account σου σε μία εφαρμογή. Βάλε σε τάξη το inbox σου.

Όλοι μας διαθέτουμε όχι έναν, αλλά πολλαπλούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Άλλοι είναι εταιρικοί και άλλοι web mail, όπως Gmail, Outlook.com ή iCloud. Σε mobile περιβάλλον συνήθως χρησιμοποιείς είτε τα ξεχωριστά apps της κάθε πλατφόρμας, ή ενσωματώνεις όλους τους λογαριασμούς σε ένα app. Για παράδειγμα σε περιβάλλον Android, το Gmail app μπορεί να εισάγει στοιχεία από διάφορα accounts. Σε περιβάλλον desktop όμως, αυτό που κάνει ο περισσότερος κόσμος είναι να χρησιμοποιεί το Outlook για τους εταιρικούς του λογαριασμούς και να μπαίνει στις αντίστοιχες σελίδες για κάθε έναν από τους λογαριασμούς του σε Yahoo, Gmail, iCloud κ.λπ. Καθόλου βολικό έτσι;

Αξιοποιώντας το Windows 10 Mail

Τα Windows 10 διαθέτουν τη δική τους εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Από την πρώτη στιγμή το Windows 10 Mail, διέθετε δυνατότητα εισαγωγής πολλαπλών λογαριασμών από διάφορες e-mail υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών, αλλά και web mail. Έχε υπόψη σου ότι εάν μπαίνεις στα Windows 10 με το Microsoft ID σου, ενεργοποιούνται αυτόματα τα Windows 10 Mail, το ημερολόγιο και οι επαφές. Έτσι έχεις ήδη ρυθμισμένο το Windows Mail με έναν λογαριασμό.

Το πρώτο πράγμα που θα δεις όταν ανοίξεις το Windows 10 Mail (βρίσκεται επάνω στη γραμμή εργασιών) είναι το «+ Προσθήκη λογαριασμού». Εάν το πατήσεις θα δεις ότι υποστηρίζονται όλες οι δημοφιλείς πλατφόρμες όπως Google, Yahoo,  iCloud, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος λογαριασμός POP και IMAP, όπως επίσης και Outlook.com, Live.com, MSN και φυσικά Microsoft Exchange και Office 365. Επιλέγεις την πλατφόρμα που επιθυμείς, δίνεις τα στοιχεία σύνδεσής σου (όνομα χρήστη και κωδικό) και περιμένεις να συνδεθείς. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτεις κι άλλους λογαριασμούς κι έτσι από μία μόνο εφαρμογή, μπορείς να διαχειρίζεσαι ολόκληρη την ηλεκτρονική σου αλληλογραφία. Μάλιστα, επειδή το Windows 10 Mail είναι εγγενής εφαρμογή των… Windows 10 εμφανίζει ειδοποιήσεις στο Κέντρο Ενεργειών για κάθε νέο e-mail, καθώς και τον αριθμό των καινούριων εισερχομένων επάνω στη Γραμμή Εργασιών.

Το Windows 10 Mail είναι πολύ εύχρηστο, σου επιτρέπει να αξιοποιείς αφή εάν διαθέτεις tablet ή laptop με οθόνη αφής και διαθέτει όλα τα εργαλεία για να διαχειρίζεσαι εύκολα την ηλεκτρονική σου αλληλογραφία. Μπορείς να δημιουργείς κανόνες, να βλέπεις σε προεπισκόπηση τα επισυναπτόμενα αρχεία, να απαντάς αυτόματα, ενώ κατά τη σύνταξη e-mail, έχεις στη διάθεσή σου πολλά εργαλεία μορφοποίησης και εισαγωγής στοιχείων (πινάκων, εικόνων κ.λπ). Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Windows 10 Mail διαθέτει προηγμένες λειτουργίες συγχρονισμού, μαθαίνοντας από τη χρήση, εξοικονομώντας μπαταρία και αποθηκευτικό χώρο.