16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Όλες οι εφαρμογές που θες σε ένα σημείο

Όλες οι εφαρμογές που θες σε ένα σημείο
Το Ninite είναι ένας ιστότοπος που πρέπει να γνωρίζεις εάν στήνεις ένα νέο PC. Στην αρχική του σελίδα, θα βρεις δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές. Τσέκαρες όλες αυτές που θες και στη συνέχεια το Ninite θα κατεβάσει ένα αρχείο που τα εγκαθιστά όλα μαζί.

Πήρες καινούριο υπολογιστή; Γλυκοκοιτάς κάποιο από τα μοντέλα που έχεις ανακαλύψει στο ηλεκτρονικό κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ; Ή μήπως έκανες format και τώρα ο υπολογιστής σου έχει μόνο το… Paint και τον Edge; Όπως και να ‘χει, τώρα είσαι αντιμέτωπος με την γνωστή σε όλους μας διαδικασία του να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα, τα εργαλεία και τα utilities που χρησιμοποιείς συνήθως. Όλα. Ένα ένα. Βρες το site του προγράμματος, μπες, κατέβασε το installer, τρέξε το, περίμενε να τελειώσει η εγκατάσταση.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει – και θα πάρει – ώρες. Είναι το γνωστό μαρτύριο του install, όταν θα πρέπει να κατεβάσεις πρώτο πρώτο τον Firefox (ή τον Chrome, αν προτιμάς) και να τον εγκαταστήσεις. Και μετά, όλα τα υπόλοιπα. WinRAR, Skype, Spotify, Winamp, VLC, K-Lite, TeamViewer, Notepad++, Evernote, Winstep, Paint.NET, FastStone, OneDrive, Dropbox… και όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς συνήθως. Έχεις δουλίτσα…

Ή και όχι αν χρησιμοποιήσεις το Ninite, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αναλαμβάνει να εγκαταστήσει όλα τα άλλα προγράμματα. Και μάλιστα, όχι μόνο τα εγκαθιστά, αλλά φροντίζει και να τα ανανεώνει όποτε κυκλοφορεί νέα έκδοση κάποιου εξ αυτών!

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο site http://ninite.com και να τσεκάρεις ποια προγράμματα θέλεις, από τη λίστα που εμφανίζει στην πρώτη σελίδα. Μετά, πατάς το κουμπί που λέει Get Your Ninite και θα κατέβει ο custom installer για τα προγράμματα που έχεις επιλέξει. Και όχι, ο installer δεν είναι πολλές εκατοντάδες megabytes. Είναι απλώς μερικές εκατοντάδες kilobytes!

Στα έξτρα που προσφέρει το Ninite είναι και το γεγονός πως θα εγκαταστήσει μόνο τα προγράμματα που έχεις επιλέξει και όχι τυχόν ανεπιθύμητα πρόσθετα, ακόμη κι αν αυτά τα έχει βάλει ο αρχικός κατασκευαστής (ή εταιρεία) του κάθε προγράμματος. Οι διαχειριστές του Ninite φροντίζουν και τα αφαιρούν! Δεν θα σε απασχολήσει με τα γνωστά Next, Next, Next, Install, Finish… ούτε με αιτήσεις για reboot. Όλα τα προγράμματα θα εγκατασταθούν στους φακέλους που πρέπει (και που εγκαθίστανται κανονικά), ενώ αν έχεις 64-bit Windows, θα εγκατασταθούν οι 64-bit-ες εκδόσεις των προγραμμάτων, όπου αυτές υπάρχουν.

Όλα αυτά, με την ασφάλεια που εγγυάται το Ninite, μιας και οι δημιουργοί του δεν έχουν δώσει ούτε ένα δικαίωμα εδώ και πολλά χρόνια που υπάρχει αυτή η υπηρεσία. Όλα τα προγράμματα που εγκαθιστά είναι τα επίσημα, από τις επίσημες πηγές!

Λοιπόν, γιατί να κάθεσαι και να καθυστερείς; Μπες στο Ninite και απλώς άφησέ το να κάνει τη δουλειά σου!