8
Ψυχαγωγία

Όχι άλλα βαρετά φόντα στο κινητό σου

Όχι άλλα βαρετά φόντα στο κινητό σου
Καλώς ήρθες στον κόσμο των ζωντανών εικόνων φόντου. Μάθε τα πάντα για τα live wallpapers και κάνε το κινητό σου πιο ζωντανό από ποτέ.

Μια φορά κι έναν καιρό, την ηρωική εποχή των παλιών Windows, υπήρχαν διάφορα προγράμματα, τα οποία μπορούσαν να αλλάξουν το wallpaper στο desktop των Windows, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον. Ένα πολύ δημοφιλές τέτοιο πρόγραμμα, μπορούσε να μετατρέψει το desktop σε… ενυδρείο, με ψαράκια να κολυμπάνε αμέριμνα, κάνοντας ταυτοχρόνως σχεδόν αδύνατο το να εντοπίσεις τα εικονίδια των συντομεύσεων. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με το desktop του υπολογιστή. Μπορείς, όμως, να κάνεις κάτι παρόμοιο στο desktop του smartphone σου!

Το Android παρέχει αυτή τη δυνατότητα, την οποία ονομάζει Live wallpapers. Αν ανοίξεις τα Settings και ψάξεις για την επιλογή για τα wallpapers (ίσως κάτω από το Display > Styles and wallpapers) θα βρεις μερικές επιλογές για Live wallpapers. Εκτός αυτών, όμως, υπάρχουν ειδικά apps τα οποία θα αναλάβουν να κάνουν το φόντο του κινητού σου πιο ενδιαφέρον.

Και αν το κινητό σου είναι παλιό και δεν είναι για τέτοια πράγματα αναβάθμισέ το στον ΓΕΡΜΑΝΟ και την COSMOTE.

WellPaper
Το app αυτό είναι προϊόν της OnePlus, αλλά δουλεύει σε οποιοδήποτε κινητό με Android. Το όνομά του το οφείλει στο ότι φροντίζει (υποτίθεται) για την υγεία σου, μετατρέποντας το wallpaper σε ένα ενδεικτικό του πόσο συχνά χρησιμοποιείς το κινητό σου και ποια apps χρησιμοποιείς περισσότερο. Μάλιστα, μπορείς να διαλέξεις μια από τρεις διαφορετικές όψεις.

Activity Bubbles
Το app αυτό είναι της Google και κάνει παρόμοια δουλειά με το WellPaper, απλά με διαφορετικό τρόπο. Η οθόνη γεμίζει με φυσαλίδες όσο χρησιμοποιείς το κινητό. Κάθε φορά που ανοίγεις το κινητό, δημιουργείται μια νέα φυσαλίδα, η οποία μεγαλώνει σε μέγεθος όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς. Οι φυσαλίδες εξαφανίζονται για κάθε νέα ημέρα.

Oajoo Device Info
Αν θέλεις να κάνεις το wallpaper να μοιάζει με οθόνη… αεροπλάνου, τότε το Oajoo είναι αυτό που έψαχνες. Αναλαμβάνει να προβάλλει δεδομένα που έχουν σχέση με τη συσκευή σου, όπως δραστηριότητα της CPU, ταχύτητα σε MHz, μνήμη, προσανατολισμό (από το GPS), φωτισμό (από τον αισθητήρα φωτός), θερμοκρασία, ποσοστό φόρτισης μπαταρίας, ποσοστό πληρότητας “δίσκου” και τυχόν κάρτας SD, και πολλά άλλα. Μπορείς να αλλάξεις τα χρώματα και το κείμενο, αλλά η μορφή των πληροφοριών είναι φιξ.

Cartogram
Σου αρέσουν οι χάρτες; Αν είσαι φαν της χαρτογραφίας, μπορείς να κατεβάσεις το Cartogram και να παίξεις με χάρτες, να πειράξεις τα χρώματα και τα είδη τους, και να βάλεις ως wallpaper αυτό που σου αρέσει. Ακόμη καλύτερα, μπορείς να βάλεις το Cartogram να προβάλλει ως wallpaper τον χάρτη με κέντρο το σημείο που βρίσκεσαι. Τέλειο για τους πολυταξιδεμένους!

Weather Live Wallpaper
Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να ξέρουν την πρόγνωση του καιρού ανά πάσα στιγμή, τότε το app αυτό είναι για εσένα. Μόλις το εγκαταστήσεις, το wallpaper θα αλλάξει για να δείξει μια εικόνα η οποία αντικατοπτρίζει τόσο την τοποθεσία σου, όσο και τις καιρικές συνθήκες.

Material Islands
Σου αρέσει το material design language της Google; Είναι η τεχνοτροπία με την οποία σχεδιάζει τα εικονίδια και όλο το περιβάλλον του Android εδώ και μερικά χρόνια. Τώρα έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις και wallpaper το οποίο εμφανίζει τοπία σχεδιασμένα με την ίδια τεχνοτροπία. Έχεις διάφορες επιλογές και γνωστά μέρη του πλανήτη (Γκίζα, Stonehenge, δάση, τροπικά νησιά και άλλα), ενώ μπορείς να δώσεις 5,5 δολάρια και να βάλεις την έκδοση που ενημερώνει την εικόνα αναλόγως του καιρού!