16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Όχι άλλα γραμματικά λάθη

Όχι άλλα γραμματικά λάθη
Μετά την ορθογραφία καιρός να διορθώσεις και τα γραμματικά λάθη. Το grammarly κάνει ακριβώς αυτό.

Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσουμε ότι το Grammarly υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσα. Έτσι, απευθύνεται είτε σε αγγλόφωνους, είτε σε όσους μαθαίνουν τη γλώσσα. Το Grammarly δεν είναι εφαρμογή (ή καλύτερα δεν είναι μόνο εφαρμογή), αλλά μια cloud πλατφόρμα η οποία εγκαθίσταται στον browser σου ως πρόσθετο. Υποστηρίζει Chrome, Safari, Firefox και Edge και είναι σε θέση να επισημαίνει γραμματικά λάθη σε οποιαδήποτε φόρμα κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί και σε e-mail και σε έγγραφα, ενώ υποστηρίζει Facebook, Twitter, LinkeIn και ουσιαστικά σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα υπάρχει κάποιο text box. Η υπηρεσία είναι σε θέση να αναγνωρίσει περισσότερους από 250 γραμματικούς κανόνες, ενώ οι εξειδικευμένοι αλγόριθμοι του Grammarly επισημαίνουν σε πραγματικό χρόνο (τη στιγμή που γράφεις δηλαδή) γραμματική, ορθογραφία, στίξη και το στυλ γραφής.

Είναι εντυπωσιακό το ότι το Grammarly σαρώνει το κείμενό σου για συνηθισμένα και σύνθετα γραμματικά λάθη, καλύπτοντας τα πάντα, από τη συμφωνία του υποκειμένου-ρήματος μέχρι τη χρήση του άρθρου στη σωστή θέση (τα τελευταία στην έκδοση Premium).

Μάθε τη γλώσσα

Το Grammarly μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με δύο τρόπους, είτε απλά για να σου διορθώνει τα λάθη και να γράφεις σωστά αγγλικά, είτε για να μάθεις τη γραμματική της γλώσσας, διότι εκτός από τις διορθώσεις, εμφανίζει και τους γραμματικούς κανόνες, ώστε να ξέρεις γιατί κάτι γράφεται με τον τρόπο που γράφεται.

Επιπλέον, το Grammarly, διαθέτει και ξεχωριστά apps για να κατεβάσεις και να χρησιμοποιείς στον υπολογιστή ή το smartphone σου. Συγκεκριμένα, το Grammarly for Microsoft Office είναι ένα πρόσθετο για το Word και το Outlook με την ίδια λειτουργικότητα όπως και η cloud υπηρεσία, ενώ διατίθεται και ως desktop app (Grammarly for Windows).

Έχει και premium

Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω διατίθενται δωρεάν. Η έκδοση Premium όμως διαθέτει κάποια πρόσθετα εργαλεία που θα εκτιμήσουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το γράψιμο ή την αγγλική γλώσσα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από γραμματικό έλεγχο, η Premium έκδοση ελέγχει και τη δομή των προτάσεών σου, σου προτείνει εναλλακτικές λέξεις από το λεξικό, ελέγχει το στυλ γραφής, ενώ προσφέρει και ενσωματωμένο ανιχνευτή λογοκλοπής, ο οποίος ελέγχει περισσότερες από 16 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες.