7
Τεχνολογία

Apple Watch με Android; Αδύνατον…

Apple Watch με Android; Αδύνατον…
Κι όμως γίνεται. Μάθε πώς μπορείς να αξιοποιήσεις το Apple Watch σου με ένα Android κινητό.

Αν ρωτήσεις την Apple για το αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Apple Watch σου (στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις όλα τα διαθέσιμα μοντέλα) με ένα οποιοδήποτε κινητό Android, η επίσημη απάντηση που θα πάρεις είναι ένα ξερό «όχι» και θα σε πληροφορήσουν πως τα smartwatches της εταιρείας είναι συμβατά μόνο με επιλεγμένα μοντέλα iPhone.

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι κάπως διαφορετική, αν δεν έχεις πρόβλημα να πειραματιστείς λίγο.

Γίνεται pair μεταξύ Apple Watch και Android;

Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι όχι. Αν προσπαθήσεις να συνδέσεις μια οποιαδήποτε συσκευή Android με το Apple Watch μέσω Bluetooth, τα δύο θα αρνηθούν να συνδεθούν. Αν έχεις όρεξη για «ψαχούλεμα», όμως, ίσως καταφέρεις να κάνεις τις απαραίτητες συστάσεις και να τα καταφέρεις να μιλήσουν.

Υπάρχουν μοντέλα του Apple Watch τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το Internet μέσω δικτύων κινητής και, πιο συγκεκριμένα, μέσω δικτύου 4G LTE, το οποίο προσφέρει η COSMOTE! Δυστυχώς όμως, προς το παρόν τα μοντέλα LTE του Apple Watch δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, με ένα τέτοιο Apple Watch LTE μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο LTE ώστε να επικοινωνούν τα apps του με το Internet και να μεταφέρουν δεδομένα.

Τι θα χρειαστείς;

Τα απαραίτητα είναι: ένα Apple Watch LTE, ένα smartphone Android, ένα iPhone 6 ή μεταγενέστερο και ένα εργαλείο εξαγωγής κάρτας SIM.

Αναπόφευκτα για να ρυθμίσεις το Apple Watch είναι απαραίτητο κι ένα iPhone, έτσι ώστε να το συνδέσεις με το δίκτυο της COSMOTE. Μόλις ολοκληρώσεις τις ρυθμίσεις και το Apple Watch είναι έτοιμο, τότε τα βήματα είναι:

  1. Σβήσε και τις τρεις συσκευές.
  2. Με το εργαλείο εξαγωγής, βγάλε τη SIM από το iPhone
  3. Βάλε τη SIM στο κινητό με Android και άνοιξέ το
  4. Αφού το κινητό έχει ανοίξει και συνδεθεί με το δίκτυο, άνοιξε το Apple Watch. Θα πρέπει να δεις το κινητό Android κανονικά συνδεδεμένο με την Cosmote αλλά και το Apple Watch επίσης συνδεδεμένο.
  5. Τώρα μπορείς να λαμβάνεις κλήσεις και άλλα δεδομένα στο Apple Watch, παρ’ ότι η κύρια συσκευή σου είναι Android.

Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, οι δύο συσκευές δεν επικοινωνούν μεταξύ τους στην πραγματικότητα. Εξακολουθούν και είναι εντελώς ασύμβατες μεταξύ τους, αλλά πλέον, με τη σύνδεση LTE το Apple Watch μπορεί να επικοινωνεί και να έχει κάποια λειτουργικότητα.

Προφανώς, όσα apps απαιτούν και την ύπαρξη iPhone, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν.