4
Υγεία & Fitness

COROS: Το wearable που μετράει την καρδιά σου

COROS: Το wearable που μετράει την καρδιά σου
Για αθλητές που θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τον καρδιακό τους ρυθμό καθώς αθλούνται, το COROS είναι το ιδανικό wearable.

Σίγουρα έχεις δει ποδοσφαιριστές ή άλλους αθλητές με ένα ελαστικό strap στο στήθος. Τα τελευταία χρόνια τα wearables έχουν εξαπλωθεί και όλοι οι επαγγελματίες (και σοβαροί ερασιτέχνες) αθλητές τα χρησιμοποιούν για να καταγράψουν τους παλμούς της καρδιάς και άλλα δεδομένα, με στόχο προφανώς την βελτιστοποίηση της εκγύμνασης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι επαγγελματίας αθλητής για να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο. Πολλοί αθλητές έχουν πρόβλημα με τον ίδιο τον αισθητήρα και την τοποθέτησή του στο στήθος, αρκετοί το βρίσκουν άβολο, ενώ πολλοί ερασιτέχνες το βρίσκουν υπερβολικό. Εδώ έρχεται το Coros, το wearable που κάνει το ίδιο αλλά αφήνει το στήθος σου ελεύθερο!

Όπως λένε οι αθλητές, το καλύτερο gadget είναι αυτό που ξεχνάς ότι το φοράς. Το ίδιο ισχύει και για τα heart rate monitors, και το strap στο στήθος δεν είναι και η καλύτερη λύση. Η εταιρεία Coros έρχεται με τη λύση, η οποία λύση είναι η μεταφορά του αισθητήρα από το στήθος στο μπράτσο! Το να φορέσεις το Coros είναι απλούστατο και – ειδικά τους ζεστούς μήνες – δεν απαιτεί ούτε το να βγάλεις τη μπλούζα. Πιάνει στο χέρι σου με velcro και είναι πανεύκολο να το φορέσεις.

Η απλότητα του Coros Heart Rate Monitor συνεχίζεται και στην ίδια τη συσκευή. Ο αισθητήρας δεν έχει πάνω του πλήκτρα, ανάβει και σβήνει αυτόματα, μόλις ανιχνεύσει πως το φόρεσες. Η τεχνολογία του Coros είναι οπτική (και όχι ηλεκτρική), επομένως η ακρίβειά του είναι ελαφρώς μικρότερη, αλλά από την άλλη είναι υπέρ-αρκετή για τους περισσότερους χρήστες, οι οποίοι δεν πρόκειται να δουν διαφορά. Βέβαια, αν θέλεις να καταγράψεις ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, τότε θα πρέπει να στραφείς σε κάποιο μοντέλο με ηλεκτρόδια. Για κάθε αθλητική δραστηριότητα, όμως, το Coros είναι τέλειο στο να καταγράφει την άνοδο των παλμών κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Το παράπλευρο πλεονέκτημα της οπτικής τεχνολογίας είναι πως δεν χρειάζεται να βρέξεις το δέρμα για να λειτουργήσει, κάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Το Coros συνδέεται με smartphone μέσω Bluetooth, και μπορεί να συνδεθεί (και να κρατήσει ρυθμίσεις) σε τρεις διαφορετικές συσκευές, κάτι που σημαίνει πως μπορείς να το συνδέσεις με κάποιο smartwatch αλλά και με συσκευή GPS, εκτός του κινητού. Το μικρό μέγεθος, όμως, δεν έρχεται εις βάρος της αυτονομίας. Το Coros έχει αυτονομία 38 ωρών ανά φόρτιση, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περάσεις έναν μήνα χωρίς δεύτερη φόρτιση! Επίσης, σε stand-by η μπαταρία κρατάει 80 μέρες, κάτι επίσης σημαντικό μιας και η συσκευή δεν έχει πλήκτρο “Off”.

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για το Coros είναι η ευκολία στη χρήση. Το Coros Heart Rate Monitor είναι μια συσκευή μικρού μεγέθους, την οποία βάζεις στο μπράτσο σου και ξεχνάς ότι υπάρχει, κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Η ακρίβειά της υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της άθλησης, ενώ η ίδια η συσκευή δεν προσπαθεί να είναι “τα πάντα”, αλλά εστιάζει σε ένα πράγμα, την καταγραφή της καρδιάς και το κάνει καλά!