8
Ψυχαγωγία

Drones: Μήπως χρειάζεσαι ένα και δεν το ξέρεις;

Drones: Μήπως χρειάζεσαι ένα και δεν το ξέρεις;
Μάθε για τα σύγχρονα drones, την τεχνολογία που κρύβουν και γίνε εικονολήπτης των αιθέρων…

Τα τελευταία χρόνια το drone έχει γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα gadget για όλες τις ηλικίες, αφού στους μεγαλύτερους θυμίζει τα τηλεκατευθυνόμενα που τους ψυχαγωγούσαν στα νιάτα τους ενώ για τους μικρότερους αποτελεί το απόλυτο τεχνολογικό trend. Και η αλήθεια είναι ότι σήμερα στο εμπόριο μπορείς να βρεις από ιπτάμενα παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά μέχρι και επαγγελματικά drones προηγμένης τεχνολογίας. Η έλευση των drones έφερε την επανάσταση στον τομέα της φωτογραφίας και του βίντεο με λήψεις που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατον να επιτευχθούν με άλλα μέσα.

Αν λοιπόν και εσύ θέλεις να αποκτήσεις ένα drone, πριν καταλήξεις σε μοντέλο θα πρέπει να σκεφτείς το σκοπό της αγοράς του καθώς και σε αυτή την περίπτωση ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Αν το βλέπεις ερασιτεχνικά μπορείς να ξεκινήσεις από ένα ασφαλές και εύκολο στη χρήση drone για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα. Επένδυσε σε ένα μικρότερο μοντέλο που θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς να χειρίζεσαι ένα UAV (Unmanned Aerial Vehicle – όπως είναι η επίσημη ονομασία αυτών των ιπτάμενων συσκευών) και θα σου δώσει μια ιδέα για το χρόνο αντίδρασης πριν από τη μετάβαση σε μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα drones. Στην αγορά υπάρχουν πολλές προτάσεις από drones με αρκετά προσιτές από πλευράς τιμής, ενώ έρχονται πλαισιωμένες από πλήθος εύχρηστων λειτουργιών. Ωστόσο, εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις ένα drone στην εργασία σου (π.χ. φωτογράφοι, διακοσμητές, αρχιτέκτονες, μεσίτες κλπ) σου προτείνουμε να επενδύσεις λίγα παραπάνω χρήματα για να αγοράσεις ένα drone τελευταίας τεχνολογίας. Πίστεψέ μας, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! Υπάρχουν επαγγελματικά drones με ενσωματωμένες κάμερες ή με ειδικές βάσεις για να τοποθετήσεις τη δική σου, ενώ τα μεγαλύτερα μοντέλα εκτός από action cams, παίρνουν ακόμα και την DSLR σου.

Οι λειτουργίες των επαγγελματικών μοντέλων πλησιάζουν την… επιστημονική φαντασία, αφού ανάμεσα σε αυτές θα βρεις αυτόματες πτήσεις με προσχεδιασμένες διαδρομές, αυτόματη επιστροφή στο σημείο εκκίνησης όταν η μπαταρία εξαντλείται, πτήση σε συγκεκριμένο ύψος, αυτόματη αποφυγή εμποδίων (για παράδειγμα δέντρα) και πολλά άλλα. Τα σύγχρονα drones είναι εξοπλισμένα με ένα σωρό τεχνολογίες και αισθητήρες ούτως ώστε να αντιλαμβάνονται το ύψος από το έδαφος, τη θέση τους στον αέρα και στην ουσία πετούν από μόνα τους. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει και ειδικά drones που απευθύνονται σε όσους κάνουν extreme sports τα οποία σε ακολουθούν σε συγκεκριμένη απόσταση και ύψος έχοντας την κάμερα συνεχώς στραμμένη επάνω σας, ενώ πολύ εντυπωσιακά είναι τα μοντέλα που συνοδεύονται από VR headset βάζοντάς σε κυριολεκτικά στη θέση του πιλότου.

Προσοχή στην κάμερα

Ό,τι και αν επιλέξεις ένα από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να ελέγξεις πριν την αγορά είναι η κάμερα. Όπως προαναφέραμε, τα περισσότερα drones έρχονται με ενσωματωμένη κάμερα ενώ κάποια έχουν υποδοχή ώστε να τοποθετήσεις εκείνη της αρεσκείας σου. Εξέτασε προσεκτικά τις επιλογές σου και προτίμησε ένα μοντέλο που να σε καλύπτει. Εάν διαθέτεις ήδη μια καλή action cam, προτίμησε drone χωρίς ενσωματωμένη κάμερα. Επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζει και η μπαταρία. Πρόσεξε λοιπόν το μοντέλο στο οποίο θα καταλήξεις να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, έτσι ώστε να χρειαστεί να διακόψεις τις πτήσεις σου για αλλαγή μπαταρίας όσο το δυνατόν σπανιότερα.

Στη συνέχεια ανάλογα με το πόσο εξοικειωμένος είσαι ή γίνεις, μπορείς να εξετάσεις πολλά περισσότερα κατά την έρευνα αγοράς σου όπως για παράδειγμα τα επιπλέον modes (follow-me, headless κ.α.), το ενσωματωμένο GPS, την αυτόματη ασφαλή προσγείωση, την αποφυγή εμποδίων, την εμβέλεια και πολλά άλλα ακόμα.

Στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία με drones για όλα τα γούστα. Κάνε μια βόλτα, διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και καλές πτήσεις.