7
Τεχνολογία

Face ID με μάσκα; Τώρα γίνεται!

Face ID με μάσκα; Τώρα γίνεται!
Η νέα προσθήκη της Apple στο iOS τώρα επιτρέπει το ξεκλείδωμα του iPhone ακόμη και όταν φοράς μάσκα!

Ενώ η πανδημία έχει ψιλοξεχαστεί, και ενώ η απαίτηση για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους έχει αρθεί, η Apple φρόντισε να θωρακίσει το Face ID στο iOS 15.4, προσθέτοντας την ικανότητα να ξεκλειδώσει το iPhone ακόμη και όταν ο χρήστης φοράει μάσκα. Σαφώς είναι μια πολύ ευπρόσδεκτη λειτουργία, ακόμη κι αν η επιταγή για μάσκα περιοριστεί σε εσωτερικούς χώρους.

Η αλήθεια είναι πως οι χρήστες της Apple είχαν καλομάθει με το Face ID και την τεράστια ευκολία του να ξεκλειδώνει το iPhone ουσιαστικά… μόνο του, χωρίς να κάνουν τίποτα: ούτε κωδικοί, ούτε… πατινάζ του δάχτυλου στην οθόνη για σχήματα, ούτε δακτυλικά αποτυπώματα. Απλά κοίταζαν την οθόνη κι αυτή άνοιγε. Για μερικούς, η αδυναμία να ξεκλειδώσουν το iPhone με μάσκα ήταν χειρότερη τραγωδία κι απ’ τον ίδιο τον κορωνοϊό…

Η Apple συμμερίστηκε το «δράμα» των χρηστών αυτών, και τώρα στην έκδοση 15.4 ετοιμάζει να επαναφέρει τη λειτουργία του Face ID, ενισχυμένη και βελτιωμένη, έτσι ώστε να σε καταλαβαίνει κι από τα μάτια!

Βέβαια, η Apple είχε κάνει κι άλλα πράγματα για τους… μασκοφόρους χρήστες της, όπως το να κάνει, στην έκδοση 13.5, το Face ID να αναγνωρίζει τη μάσκα και να βγάζει το πληκτρολόγιο για το passcode πιο γρήγορα, ενώ είχε προσθέσει στην έκδοση 14.5 το αυτόματο ξεκλείδωμα για όσους φορούσαν Apple Watch. Τώρα, όμως, έρχεται η πλήρης λειτουργία του Face ID, η οποία δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να λειτουργήσει.

Μόλις βάλεις την έκδοση 15.4, το iOS θα σου ζητήσει να ενεργοποιήσεις το Face ID με μάσκα, και να ξανα-καταγράψεις το πρόσωπό σου, φορώντας μάσκα, για να εντοπίσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα μάτια, τα φρύδια και το μέτωπο. Όταν το κάνεις αυτό, το Face ID θα μπορεί να σε αναγνωρίσει, ακόμη και αν φοράς την οποιαδήποτε μάσκα.

Τώρα, λοιπόν, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις λίγες μέρες μέχρι την κυκλοφορία του iOS 15.4, και θα έχεις κι εσύ αυτή τη λειτουργία στο iPhone σου.