7
Τεχνολογία

Home IP cam για να μη σου λείπουν οι δικοί σου

Home IP cam για να μη σου λείπουν οι δικοί σου
Μια ή περισσότερες IP κάμερες σε ένα χώρο (σπίτι ή γραφείο) προσφέρουν δυνατότητα ζωντανής εικόνας ακόμα και από το smartphone. Η εγκατάσταση και η ρύθμιση είναι πιο εύκολη από ότι φαντάζεσαι!

Είσαι πολυάσχολος, λείπεις όλη τη μέρα από το σπίτι και σου λείπουν οι δικοί σου; Εγκαθιστώντας μια IP κάμερα, μπορείς και να βλέπεις και να μιλάς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μην ξεχνάς επίσης ότι έτσι προστατεύεις και το χώρο σου (σπίτι, γραφείο) αφού, στην περίπτωση που μπει κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης, η κάμερα θα τραβήξει φωτογραφία και θα σου στείλει e-mail, αλλά και ειδοποίηση στο κινητό.

Όλα αυτά τα εκπληκτικά που σου προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία επιτυγχάνονται χάρη στο broadband Internet σε σταθερή γραμμή και κινητό. Αυτό που θα χρειαστείς λοιπόν είναι μια γρήγορη σύνδεση ADSL (ή ακόμα καλύτερα VDSL – δες εδώ στο site της COSMOTE ) στο σπίτι και εξίσου γρήγορη σύνδεση 4G για να έχεις απρόσκοπτη πρόσβαση στην ή στις IP cam σου από το smartphone. Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βρεις πληθώρα πακέτων σύνδεσης για οικιακούς χρήστες και επαγγελματίες.

Εγκατάσταση: πιο εύκολη δεν γίνεται

Κάποτε, η εγκατάσταση μιας κάμερας παρακολούθησης απαιτούσε ειδικές γνώσεις και έπρεπε να γίνει από κάποιον ειδικό. Όχι πια! Τώρα, αγοράζεις το μοντέλο που θες από το κατάστημα, την βάζεις στην πρίζα και δουλεύει. Αυτό είναι όλο. Καμία τεχνική ρύθμιση και καμία δύσκολη εγκατάσταση. Το μόνο που απαιτείται, είναι η σύνδεση με το ADSL router σου (ασύρματα ή ενσύρματα) και το κατέβασμα του συνοδευτικού app για το smartphone σου.

56764945_m-ipcamera

Όλες οι σύγχρονες οικιακές IP κάμερες, προσφέρουν τη δυνατότητα να βλέπεις ζωντανή εικόνα από το κινητό, αλλά και να ρυθμίζεις εύκολα παραμέτρους, όπως την αποστολή εικόνας όταν η κάμερα αντιληφθεί κίνηση. Εάν μάλιστα η κάμερα διαθέτει και δυνατότητα κίνησης, μπορείς να την στρέφεις δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω για να επιτηρείς καλύτερα το χώρο σου.

Τι να επιλέξεις

Στα καταστήματα ηλεκτρονικών θα βρεις πολλά μοντέλα IP καμερών. Το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από τη χρήση που θες να κάνεις. Εάν θες απλά να βλέπεις το μωρό σου όταν λείπεις, επέλεξε μια μικρή και βολική κάμερα που θα τοποθετήσεις απλά σε μια βιβλιοθήκη ή ένα γραφείο. Για πιο μόνιμες εγκαταστάσεις παρακολούθησης μπορείς να επιλέξεις κάποια IP cam με ειδική βάση για τοποθέτηση στο ταβάνι, ή τον τοίχο. Τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν και IR LEDs για λήψη στο σκοτάδι.

Τέλος, για επιτήρηση εξωτερικού χώρου επέλεξε κάποια ειδική IP cam με μεταλλικό περίβλημα και ειδική κατασκευή.