8
Ψυχαγωγία

Η Google βάζει το photo stack στο Google Photos

Η Google βάζει το photo stack στο Google Photos
Μια νέα λειτουργία έρχεται στο Google Photos για να κάνει ακόμη πιο εύκολη την διαχείριση των φωτογραφιών μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή!

Το Google Photos είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τη διαχείριση φωτογραφιών, αλλά και για τον συγχρονισμό τους μεταξύ του smartphone και του cloud. Βέβαια, για το desktop υπάρχουν και άλλες εφαρμογές, αλλά το Google Photos είναι μια από τις πιο χρήσιμες για το κινητό, ενώ η ίδια η Google φροντίζει και προσθέτει συνεχώς νέες λειτουργίες, αλλά και χαρακτηριστικά που λειτουργούν μέσω τεχνητής νοημοσύνης, για να κάνει πιο εύκολη τη διαχείριση των – πιθανώς χιλιάδων – φωτογραφιών που έχουμε όλοι στα κινητά μας. Τώρα, έρχεται μια ακόμη τέτοια λειτουργία, το Photo Stack!

Όπως ίσως υποδηλώνει το όνομα, το Photo Stacks δημιουργεί… stacks, δηλαδή ψηφιακές στοίβες από φωτογραφίες. Η λογική πίσω από το stacks είναι πως πολλές φορές παίρνουμε πολλές φωτογραφίες από το ίδιο θέμα, για να διαλέξουμε αργότερα την καλύτερη από αυτές. Αντί να έχεις, λοιπόν, μια ντουζίνα από ίδιες φωτογραφίες, βγαλμένες με ελάχιστα δευτερόλεπτα χρονικής απόστασης, τώρα θα μπορείς να έχεις stacks φωτογραφιών, για να μην μπερδεύεσαι. Μάλιστα, το Google Photos θα δημιουργήσει αυτόματα τα stacks, καθαρίζοντας τον κατάλογο των φωτογραφιών σου!

Η νέα λειτουργία δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, έχουμε όμως ήδη διαρροές από ανθρώπους που έχουν λάβει τη νέα λειτουργία του Google Photos, μιας και η Google συχνά χρησιμοποιεί τους χρήστες των δικών της κινητών Pixel για να δοκιμάζει νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά των εφαρμογών της. Το Photo Stacks είναι ήδη έτοιμο και φαίνεται να λειτουργεί μια χαρά, ενώ η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική. Την πρώτη φορά που θα ανοίξεις το Google Photos – μετά το απαραίτητο update – η Google θα σε ενημερώσει για την προσθήκη της λειτουργίας αυτής και θα σε ρωτήσει αν θέλεις να την ενεργοποιήσεις.

Προφανώς, το Photo Stacks δεν έχει να κάνει με τα ίδια τα αρχεία των φωτογραφιών παρά μόνο με την οργάνωση και την προβολή τους μέσα από το app του Google Photos. Ακόμη δεν έχουμε μάθει αν υπάρχει κάποιος μέγιστος αριθμός φωτογραφιών που μπορούν να μπουν σε κάθε ένα stack. Όμως υπάρχει η αναφορά – πάλι από χρήστες που έχουν λάβει την δοκιμαστική έκδοση – πως το Photo Stacks σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις την καλύτερη φωτογραφία από κάποιο stack και να διαγράψει τις υπόλοιπες, αν το επιθυμείς.