4
Υγεία & Fitness

Η Samsung φέρνει καλύτερα smartwatches για δρομείς

Η Samsung φέρνει καλύτερα smartwatches για δρομείς
Συνεργαζόμενη με το University of Michigan, θα αναπτύξει τεχνολογίες για περισσότερα και πιο αξιόπιστα δεδομένα, ειδικά για δρομείς!

Τα wearables έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με τους αισθητήρες να είναι πλέον πολύ αξιόπιστοι, αλλά και πολυάριθμοι. Τα activity trackers και τα smartphones πλέον είναι σε θέση να καταγράφουν θερμοκρασία, πίεση, παλμούς, κίνηση, βήματα, μέχρι και προσανατολισμό, ενώ το ίδιο το hardware έχει πλέον αρκετή επεξεργαστική ισχύ ώστε να συνδυάζει όλες αυτές τις πηγές δεδομένων και να εξάγει συμπεράσματα για το είδος της κίνησης, μέχρι και το είδος της άσκησης. Το πεδίο “μάχης” μεταξύ των εταιρειών είναι, πλέον, το πόσο καλά μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα δεδομένα, ώστε να βελτιώσει την εκγύμναση του χρήστη, αλλά και να του δώσει συμβουλές, αγγίζοντας τα όρια της ιατρικής.

Απαραίτητη σημείωση: κανένα wearable, όσο εξελιγμένο κι αν είναι, δε μπορεί να αντικαταστήσει έναν κανονικό γιατρό, με ιατρικά μηχανήματα διάγνωσης.

Η Samsung, όμως, θέλει να σπρώξει αυτά τα όρια όσο περισσότερο μπορεί και αυτός είναι ο λόγος που συνεργάζεται με το Athletic Dept. του University of Michigan, συγκεκριμένα με το Michigan Performance Research (MiPR) lab, ώστε να εκμεταλλευτεί την εμπειρία των ερευνητών στην καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων. Αυτή βέβαια δεν είναι η μοναδική συνεργασία, καθώς η Samsung έχει συνεργαστεί και με διάφορους άλλους αθλητικούς οργανισμούς, ώστε να βελτιώσει τις λειτουργίες των smartwatch της σε ό,τι αφορά την άσκηση και τον αθλητισμό.

Μάλιστα, στα τελευταία της smartwatches, τα Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic (βρες τα στην COSMOTE εδώ), η Samsung έχει βάλει εξελιγμένα συστήματα προπόνησης και fitness, προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης ύπνου και υγείας, αλλά και λειτουργίες που έχουν σκοπό να δίνουν κίνητρο στους χρήστες ώστε να μένουν εστιασμένοι στους στόχους τους. Ειδικά για δρομείς, η λειτουργία Personalized Heart Rate Zone διαθέτει πέντε ιδανικά επίπεδα τρεξίματος, βασισμένα στις φυσικές ικανότητες του καθενός, έτσι ώστε να θέτουν στόχους βάσει της ατομικής τους ικανότητας. Επιπλέον, το Track Run βοηθά τους δρομείς να καταγράφουν τις προπονήσεις τους σε στίβο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το Galaxy Watch προσφέρει ανάλυση εις βάθος, με δεδομένα που περιλαμβάνουν τον χρόνο επαφής με το έδαφος, την ασυμμετρία στα βήματα, τον χρονισμό, και άλλες αναλύσεις των οποίων ο στόχος είναι η βελτίωση της απόδοσης και η μείωση των τραυματισμών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Michigan HPSSC (Human Performance & Sport Science Center), Ken Kozloff, «για το Michigan Performance Research Laboratory, η ευκαιρία για συνεργασία με τη Samsung, και η αξιοποίηση των προηγμένων αισθητήρων και trackers υγείας και ευεξίας ενός από τα πιο δημοφιλή smartwatches, δίνει επιπλέον αξιοπιστία στην έρευνά μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε μια μελέτη η οποία έχει θετική επίδραση στην κοινότητά μας, και είχαμε τεράστια ανταπόκριση από εθελοντές που θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για το σώμα τους και να τα χρησιμοποιήσουν στις προπονήσεις τους».

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ήδη σε εξέλιξη και όντως η ανταπόκριση των δρομέων στην περιοχή του πανεπιστημίου είναι τεράστια. Η πόλη του Ann Arbor, στην οποία εδρεύει το πανεπιστήμιο, έχει μια μεγάλη κοινότητα δρομέων στην οποία περιλαμβάνονται τόσο ερασιτέχνες δρομείς όσο και αθλητές επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Samsung θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνογνωσία, ώστε να βελτιώσει περισσότερο τα προϊόντα της, αλλά σε αυτή την προσπάθεια το μεγαλύτερο όφελος το έχουμε όλοι εμείς!