16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Μάθε τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT και να εκτοξεύσεις τη φαντασία σου!

Μάθε τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT και να εκτοξεύσεις τη φαντασία σου!
Όλοι μιλάνε για το ChatGPT αλλά πόσοι πραγματικά το χρησιμοποιούν για κάτι απτό; Δες πώς μπορείς να το κάνεις!

Το ChatGPT έχει προκαλέσει αίσθηση από την πρώτη μέρα της παρουσίασής του, πριν από περίπου ένα χρόνο, και έκτοτε η ανθρωπότητα δεν είναι η ίδια. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης εννοείται πως προϋπήρχε του ChatGPT – για αρκετές δεκαετίες – αλλά αυτό ήταν που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και έκανε την AI γνωστή στους πάντες. Το ChatGPT είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε, ενώ και το Copilot της Microsoft βασίζεται στην ίδια τεχνολογία, επομένως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις δωρεάν και χωρίς να εγκαταστήσεις κάποιο ειδικό πρόγραμμα! Το θέμα είναι, τώρα, τι μπορείς να κάνεις με το ChatGPT. Εντάξει, μπορεί να σου απαντήσει σε ό,τι του πεις, αλλά αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το βρίσκουν χρήσιμο. Εντυπωσιακό, ναι· χρήσιμο, όχι και τόσο.

Κι όμως, μπορείς να βάλεις το ChatGPT να σου δώσει ιδέες ή να κάνει πράγματα τα οποία θα σου έπαιρναν πολλή ώρα. Ή απλά να παίξεις μαζί του! Πάμε να δούμε μερικές ιδέες!

Γράψε ένα μήνυμα

Σκέφτεσαι πως πρέπει να γράψεις ένα μήνυμα, όπως το να ζητήσεις άδεια από το αφεντικό, να παραπονεθείς για κάτι σε ένα κατάστημα, ή ακόμη και να γράψεις σε κάποιον φίλο που έχετε να μιλήσετε χρόνια, αλλά δεν ξέρεις τι να πεις ή πώς να ξεκινήσεις. Ζήτα από το ChatGPT να το κάνει, και απλά κάνε τις διορθώσεις σου!

Μαγειρεύοντας με το… ChefGPT

Όχι, δεν υπάρχει (ακόμη), αλλά το ChatGPT μπορεί να σου δώσει ιδέες για το τι θα μαγειρέψεις, αλλά και να σου πει τη συνταγή. Καλύτερα να μην το εμπιστευθείς για να δημιουργήσει ένα καινούριο πιάτο, αλλά αν του ζητήσεις τα γνωστά, θα σου απαντήσει και μάλιστα με λεπτομέρειες.

Ιδέες για τα πάντα

Έχεις ξεμείνει από ιδέες; Δώσε το θέμα στο ChatGPT κι αυτό θα σου αραδιάσει μερικές! Θέλεις να πάρεις δώρο σε κάποιον αλλά δεν ξέρεις τι; Θέλεις να προγραμματίσεις ένα ταξίδι αναψυχής αλλά δεν ξέρεις ούτε πού ούτε και τι θα κάνεις εκεί; Θέλεις ένα ρομαντικό βράδυ με το “πρόσωπο” αλλά δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα; Το ChatGPT μπορεί!

Προτάσεις για μουσική και σινεμά

Θέλεις να δεις κάποια ταινία αλλά δεν σου έρχεται τίποτα στο μυαλό; Όλα όσα διαβάζεις σε “ειδικά” sites για σινεμά ή σειρές σου φαίνονται βαρετά; Θέλεις να δεις μια ταινία από συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή με συγκεκριμένη θεματική; Θες να ακούσεις μουσική και έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις; Κανένα πρόβλημα, το ChatGPT μπορεί να σου δώσει ιδέες, αρκεί να του δώσεις τις παραμέτρους που θέλεις.

Γράψε βιβλίο

Όχι, δεν κάνουμε πλάκα! Το ChatGPT μπορεί να σου δώσει υλικό, αλλά και τον τρόπο και τη μεθοδολογία για να μετατρέψεις την ασαφή ιδέα που έχεις για ένα βιβλίο σε πραγματικό… βιβλίο! Μπορεί να σου διορθώσει τη γραμματική ή το συντακτικό, να σου φτιάξει τον σκελετό της οργάνωσης του βιβλίου, να συμπληρώσει κενά, ακόμη και να αλλάξει τον τόνο των χαρακτήρων ανάλογα με τις απαιτήσεις σου, ώστε να φαίνονται πιο αληθοφανείς. Επίσης, μπορεί να φτιάξει ιστορίες με εντελώς διαφορετικό ύφος, όπως για παράδειγμα να μετατρέψει μια απλή ιστορία σε παιδικό βιβλίο ή και ποίηση!

Αυτές όμως είναι απλά μερικές ιδέες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT όπως εσύ νομίζεις, και να αξιολογήσεις τις αποκρίσεις του αναλόγως, για να σου έρθουν και άλλες ιδέες. Η τεχνολογία είναι στη διάθεση όλων, πλέον, και μπορείς να σκεφτείς κι άλλους τρόπους για να τη βάλεις στην υπηρεσία σου!