4
Υγεία & Fitness

Mind Gaming: Ακονίζω το μυαλό μου παίζοντας

Mind Gaming: Ακονίζω το μυαλό μου παίζοντας
Γιατί η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και στα θέματα της ψυχικής υγείας και διάθεσης.

H παρακολούθηση της διάθεσής μας, η ανακάλυψη τρόπων ελέγχου των πνευματικών μας διεργασιών κ.λπ., μπορούν να γίνουν κάτι απλό και διασκεδαστικό, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία. Στη συνέχεια, παραθέτουμε κάποια mobile apps, τα οποία μπορεί πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στα θέματα της ψυχικής υγείας.

Και επειδή mobile app προϋποθέτει smartphone, η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ προσφέρουν μια πλήρη γκάμα σύγχρονων, πανίσχυρων, αλλά και οικονομικών μοντέλων για όλες τις ηλικίες και όλες τις χρήσεις.

mood-apps

Daylio – http://daylio.webflow.io

Η λογική του Daylio είναι απλή. Στο τέλος κάθε ημέρας η εφαρμογή σού ζητάει να αξιολογήσεις την ημέρα σου στην κλίμακα από το “απαίσια” ως το “τέλεια”. Μπορείς επιπλέον να εισαγάγεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο σου κ.ο.κ. Ο σκοπός της εφαρμογής είναι να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφοράς, τα οποία πιθανώς να επηρεάζουν τη διάθεσή σου, και επομένως να τα αλλάξεις σταδιακά.

Headspace – www.headspace.com

Το app αυτό είναι ουσιαστικά ένα “γυμναστήριο” για το μυαλό. Αν και πρόκειται για δωρεάν εφαρμογή, μετά από 10 ημερών δοκιμή, μπορείς να επιλέξεις να πληρώσεις τη συνδρομή. Αυτόματα θα ξεκλειδώσει μια πληθώρα από καθοδηγούμενους διαλογισμούς και συνεδρίες, καθώς επίσης και ειδικά SOS μαθήματα, για όλες εκείνες τις στιγμές που αισθάνεσαι άσχημα και χρειάζεσαι έναν άμεσο οδηγό ψυχολογικής “επιβίωσης”.

MoodTools – www.moodtools.org

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με ειδικούς της υγείας, το MoodTools είναι ένα δωρεάν app που προσφέρει στο χρήστη έναν οδηγό αναγνώρισης συμπτωμάτων ψυχολογικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, ενσωματώνει ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να παρακολουθήσεις τη συχνότητα και ένταση των διαθέσεων σε διάρκεια χρόνου. Επιπλέον, περιέχει ένα ημερολόγιο σκέψεων, ειδικές δραστηριότητες και μια βιβλιοθήκη βίντεο για τη βελτίωση της διάθεσης.
What’s Up? – http://bit.ly/2eZw82c

Εξαιρετικό δωρεάν app που συνδυάζει πλευρές από διαφορετικές ψυχολογικές θεραπείες, προκειμένου να δημιουργήσει εξατομικευμένες στρατηγικές αντιμετώπισης για την κατάθλιψη, το άγχος και το θυμό. Περιέχει ένα ενδιαφέρον σύστημα παρακολούθησης των συνηθειών μας, ένα ψυχολογικό παιχνίδι και forums που επιτρέπουν στο χρήστη να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

mood-apps2