4
Υγεία & Fitness

Snapchat και επικοινωνία ατόμων με προβλήματα ακοής

Snapchat και επικοινωνία ατόμων με προβλήματα ακοής
Το Snapchat διαθέτει πλέον νέους lenses που δείχνουν στους χρήστες πώς να συλλαβίζουν με τα δάχτυλα στην αμερικανική νοηματική γλώσσα! Η τεχνολογία βασίζεται σε τεχνολογίες AI και computer vision.

Το έχουμε πει πολλές φορές: η τεχνολογία είναι η γέφυρα η οποία θα ενώσει όλους τους ανθρώπους, δίνοντας ικανότητες, παρέχοντας εργαλεία και επιτρέποντας σε όλους να επικοινωνήσουν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Το Snapchat είναι ένα ακόμη παράδειγμα αυτής της νέας εποχής στην οποία, δειλά δειλά, μπαίνουμε. Με αφορμή την Διεθνή Εβδομάδα Κωφών, δημιούργησε και κυκλοφόρησε ειδικά stickers και τρία AR Lenses ώστε να ενθαρρύνει τους χρήστες να μάθουν τη νοηματική γλώσσα!

Τα νέα αυτά lenses και stickers σχεδιάστηκαν έχοντας ως έλεγχο και καθοδήγηση από τους ίδιους τους κωφούς και βαρήκοους υπαλλήλους της ίδιας της εταιρείας. Η τεχνολογία computer vision προήλθε από την SignAll, μια Ουγγρική startup η οποία εστιάζει σε τεχνολογίες για κωφούς. Η SignAll έχει δημιουργήσει τεχνολογία η οποία μπορεί να ανιχνεύσει κινήσεις των χεριών μέσα από βίντεο και να μεταφράσει αυτές τις κινήσεις σε ομιλία. Μάλιστα, η εταιρεία κυκλοφόρησε και το app για φορητές συσκευές Ace ASL για iOS και για Android.

Η κύρια ώθηση στο Snapchat προήλθε, όμως, από την Jessica Pounds, η οποία είναι μηχανικός λογισμικού και η οποία είναι κωφή. Η ίδια ανέφερε πως η μεγαλύτερη παρότρυνση να αναπτύξει αυτά τα εργαλεία προήλθε από τη δυσκολία του μεγάλου της γιου να μάθει τη νοηματική γλώσσα. «Έχω πάθος για την τεχνολογία αυτή διότι πιστεύω πως θα ανοίξει το δρόμο για πολλές χρήσει», ανέφερε. «Με τεχνολογίες σαν κι αυτές, θα μπορέσουν οι οικογένειες όπως η δική μου να επικοινωνήσουν και να αναπτυχθούν».

Τα AR Lenses μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες του Snap να μάθουν να χειρονομούν το όνομά τους, αλλά και συνηθισμένες λέξεις όπως το αγάπη, αγκαλιά και χαμόγελο. Επίσης μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και με άλλους χρήστες στο chat. Παράλληλα, τα νέα σετ από stickers περιέχουν επίσης λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά. Δοκίμασέ το κι εσύ!