7
Τεχνολογία

Teams. Ο νέος τρόπος επικοινωνίας

Teams. Ο νέος τρόπος επικοινωνίας
Το Microsoft Teams, είναι το εργαλείο επικοινωνίας και συνεργασίας που σου λύνει τα χέρια. Μάθε πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις…

Το Teams είναι μια πλατφόρμα συνεργασίας με την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις με βίντεο και φωνή, να διαμοιραστείς έγγραφα και αρχεία με τους συνεργάτες σου και να δημιουργήσεις ομάδες. Αυτό άλλωστε υποδηλώνει το όνομά του και αυτός είναι και ο στόχος του. Για να το καταλάβεις καλύτερα μπορείς να το δεις σαν τον εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ συνεργατών ενός κοινού project αντί για το e-mail και ανταλλαγής αρχείων. Πλέον σε ένα portal έχεις άτομα με τα οποία μπορείς να επικοινωνήσεις και αρχεία τα οποία μπορείς να επεξεργαστείς και μάλιστα on-line.

Το συγκεκριμένο εργαλείο αξιοποιείται ευρέως στην ακαδημαϊκή κοινότητα και πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει το Skype for Business. Επιπλέον, διατίθεται δωρεάν για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Το Microsoft Teams ενοποιεί σε ένα περιβάλλον λειτουργίες όπως chat, on-line συναντήσεις και εφαρμογές και περιλαμβάνεται στις business εκδόσεις του Office 365 (Office 365 Business Premium και Office 365 Enterprise E3), Skype και SharePoint

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δωρεάν έκδοση του Microsoft Teams κατεβάζοντας το app ή μέσω Web, δίνοντας ή δημιουργώντας έναν λογαριασμό στη Microsoft, είτε εάν έχεις ήδη Office 365 Business Premium να συνδεθείς με τα στοιχεία σου.

Ξεκινώντας θα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα το οδηγού για να δημιουργήσεις την πρώτη σου ομάδα. Εσύ είσαι ο διαχειριστής της ομάδας σου και μπορείς να προσθέτεις και να αφαιρείς μέλη. Ένα αρχικό βήμα είναι να προσκαλέσεις άτομα να συμμετάσχουν στην ομάδα. Δίνεις e-mail και όνομα και πατάς το κουμπί Αποστολή προσκλήσεων. Όταν κάποιος λάβει e-mail από εσένα, θα μπορεί να συνδεθεί στην ομάδα, χρησιμοποιώντας το Microsoft account του, ενώ εάν δεν διαθέτει, μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει ένα.

Το περιβάλλον του Teams είναι πολύ εύχρηστο και κατανοητό. Αριστερά βρίσκονται οι ομάδες που υπάρχουν κάτω από την Εταιρεία και τα σχετικά αρχεία που έχουν γίνει κοινόχρηστα από τα μέλη, ενώ ακριβώς στο κάτω μέρος βρίσκονται τα γνωστά εργαλεία συνομιλίας με κείμενο φωνή ή βίντεο.

Η δωρεάν έκδοση προσφέρει 2GB αποθηκευτικό χώρο στο cloud για κάθε χρήστη και 10GB συνολικά. Η έκδοση Office 365 Business 1TB/χρήστη, καθώς και web έκδοση του Outlook σε περίπτωση που το χρειάζεσαι.

Για να διατηρείς πάντα την επαφή σου με την ομάδα, μπορείς να εγκαταστήσεις το σχετικό app στις φορητές σου συσκευές. Η εφαρμογή διατίθεται για Android και iOS.