8
Ψυχαγωγία

3D: Όπως λέμε, μέσα στη δράση!

3D: Όπως λέμε, μέσα στη δράση!
Η ταινία «Avatar» έκανε την αρχή και πλέον το 3D βρίσκεται ακόμα και μέσα στο σπίτι. Μάθε πως θα μπεις κυριολεκτικά μέσα στη δράση.

Η τεχνολογία 3D είναι σίγουρα εντυπωσιακή και ειδικά για όποιον βλέπει αθλητικά γεγονότα, είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει από το να βρίσκεται μέσα στο στάδιο ή το γήπεδο.

Για να μην μένεις λοιπόν έξω από τη δράση και να ξεφύγεις από την… επίπεδη παρουσίαση του αγαπημένου σου αθλήματος, η λύση είναι μία: 3D

Το θέμα βέβαια, είναι κατά πόσον μπορείς να βρεις τρισδιάστατο αθλητικό περιεχόμενο στην τηλεόρασή σου. Η καλύτερη λύση είναι το πρόγραμμα να είναι εξ αρχής τρισδιάστατο. Πάντως, ακόμα κι αν δεν είναι, υπάρχει λύση και λέγεται «μετατροπή 2D σε 3D». Πολλές τηλεοράσεις, διαθέτουν τέτοια δυνατότητα και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Ανάλογα με το τι ακριβώς παρακολουθείς, η αίσθηση του βάθους μπορεί να είναι από ανύπαρκτη έως πραγματική, σε σημείο που να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο.

Για παράδειγμα, τα μακρινά πλάνα ενός αγώνα ποδοσφαίρου δεν έχουν ουσιαστική διαφορά είτε σε δύο, είτε σε τρεις διαστάσεις. Ο στίβος όμως, οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το τένις, και γενικά όπου η κάμερα βρίσκεται κοντά ή ακολουθεί τον αθλητή, η τρίτη διάσταση σε τοποθετεί κυριολεκτικά μέσα στη δράση. Κανάλια με αθλητικά γεγονότα από όλο τον κόσμο μπορείς να βρεις στην πλατφόρμα του COSMOTE TV, στην οποία μάλιστα έχεις πρόσβαση και από κινητό, tablet ή laptop μέσω της υπηρεσίας COSMOTE TV GO.

15500655_m-tv

Εάν τώρα έχεις τρισδιάστατη smart TV, μπορείς να απολαύσεις 3D video-on-demand. Το YouTube έχει εκατομμύρια τρισδιάστατα βίντεο, κάθε κατηγορίας, μεγέθους και ποιότητας. Άνοιξε το σχετικό app στην τηλεόρασή σου, ψάξε για 3D, βάλε τα ειδικά γυαλιά και βυθίσου στον εικονικό κόσμο της τρίτης διάστασης.

Και Virtual Reality

Το μεγάλο trend αυτής της εποχής είναι το virtual reality. Όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, μεταδίδονται πλέον και σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (μέσω Internet και κάποιου σχετικού app), αρκεί φυσικά να διαθέτεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, δηλαδή κάποιο από τα VR headsets που διαθέτουν τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Η διαφορά του VR σε σχέση με το 3D είναι ότι όταν φοράς το headset ξεφεύγεις από το πραγματικό περιβάλλον και νομίζεις ότι βρίσκεσαι κυριολεκτικά μέσα στο γήπεδο, στο κέντρο της δράσης.