80
COSMOTE Tips

4 τρόποι με τους οποίους τα smartphones θα βοηθήσουν την υγεία σου

4 τρόποι με τους οποίους τα smartphones θα βοηθήσουν την υγεία σου
Το smartphone δεν είναι μόνο για επικοινωνία και ψυχαγωγία. Μπορεί να κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και ο τομέας της υγείας.

Μπορεί μέχρι πριν λίγα χρόνια, το ιατρικό μας ιστορικό να αποτελούνταν από έναν φάκελο ή απλά ό,τι… θυμόμασταν(!), αλλά αυτό ίσχυε προτού οι κατασκευαστές των έξυπνων συσκευών ξεκινήσουν να ενσωματώνουν εργαλεία και χαρακτηριστικά που καταγράφουν, παρακολουθούν και βελτιώνουν την υγεία και τη φυσική κατάσταση του χρήστη τους.

Στα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βρεις μια πλήρη γκάμα smartphones, που υποστηρίζουν τις λειτουργίες και τις δυνατότητες που θα δούμε ευθύς αμέσως. Επιπλέον, με τα ειδικά wearables (activity trackers/smartwatches) μπορείς να καταγράφεις την καθημερινή σου δραστηριότητα, τους καρδιακούς παλμούς κ.λπ. Δες εδώ τα σχετικά προϊόντα που προσφέρουν τα καταστήματα COSMOTE και εδώ τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

1. Medical ID
Το Medical ID της Apple μετατρέπει το iPhone σου σε έναν πλήρη ιατρικό φάκελο και μάλιστα με λειτουργία καταγραφής δεδομένων εάν το συνδυάσεις με ένα Apple Watch, ή άλλο συμβατό tracker. Μπορείς να το βρεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Health app (λευκό με μια κόκκινη καρδιά). Στη συνέχεια, μπορείς να καταγράψεις το ιατρικό σου ιστορικό, ώστε στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη, το ιατρικό προσωπικό να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που μπορεί να σώσουν ακόμα και τη ζωή σου.

2. Fitness Tracking
Η πλειονότητα των smartphones είναι πλέον εξοπλισμένες με αισθητήρες που καταγράφουν τα βήματα, την απόσταση που έχεις διανύσει, ακόμα και τον αριθμό των σκαλιών που έχεις ανέβει. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής τους σε εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια βάση. Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση, αλλά σαφώς… βοηθάει να κουβαλάς το κινητό σου στο χέρι, στο μπουφάν ή στην τσέπη του παντελονιού σου, κατά τη διάρκεια. Μια ακόμα χρήσιμη λειτουργία είναι εκείνη της μέτρησης θερμίδων, η οποία θα απαιτήσει ελάχιστα λεπτά ρυθμίσεων, την πρώτη τουλάχιστον φορά.

3. Heart Rate Monitors
Το να γνωρίζεις ακριβείς πληροφορίες για τον καρδιακό σου ρυθμό και τις θερμίδες που έχεις κάψει, απλά θα κάνουν την άσκησή σου αποτελεσματικότερη. Τα σύγχρονα εργαλεία ξεχωρίζουν γιατί είναι συμβατά με τις αγαπημένες σου εφαρμογές fitness και συγχρονίζονται με το smartphone σου. Πώς δουλεύουν; Απλά ανοίγεις την εφαρμογή, τοποθετείς το δάχτυλό σου στην κάμερα του κινητού σου, περιμένεις υπομονετικά ένα λεπτό και έχεις τα αποτελέσματα στην οθόνη σου. Επιπλέον, χάρη στους σύγχρονους αισθητήρες, μπορείς να έχεις μια καταγραφή του κορεσμού οξυγόνου, ένδειξη ιδιαίτερα χρήσιμη για αθλητές ή άτομα με άσθμα.

4. Εντοπισμός οικογένειας
Το χαρακτηριστικό αυτό έχει έμμεσα σχέση με την υγεία -κυρίως με την ευρύτερη έννοιά της- μιας και αφορά τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Χαρακτηριστικά όπως το Find My iPhone στο iPhone θα σου επιτρέψουν να εντοπίσεις το παιδί σου, αρκεί να έχεις ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες εντοπισμού στη συσκευή. Επιπλέον, οι συσκευές της Apple ενσωματώνουν τα χαρακτηριστικά Family Sharing και Find My Friends, τα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις μέσω των Settings και του iCloud, ώστε να μοιράζεσαι οικογενειακές στιγμές, αλλά και να εντοπίζεις τους φίλους και την οικογένειά σου, όταν το επιθυμείς.
Σημειώνουμε τέλος, ότι και τα Android smartphones προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες μέσω της επιλογής Διαχείριση συσκευής Android.