16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

5 κόλπα στο Messenger που πρέπει να ξέρεις

5 κόλπα στο Messenger που πρέπει να ξέρεις
Είτε σου αρέσει είτε όχι το Facebook Messenger χρησιμοποιείται παντού, ακόμα και ως εφαρμογή για SMS. Στο άρθρο αυτό θα σου δείξουμε πέντε χρήσιμες ρυθμίσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν θες να τα… πας καλά μαζί του.

Το Facebook είναι ένα από τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά απλώς ως μέσο επικοινωνίας. Το Messenger, το app του Facebook το οποίο αναλαμβάνει την ανταλλαγή μηνυμάτων, έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που υπάρχουν αρκετοί χρήστες του Facebook οι οποίοι διατηρούν λογαριασμό μόνο για να μιλάνε μέσω του Messenger.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα ή και ενοχλήσεις των χρηστών του Messenger είναι το ότι όλοι σου οι φίλοι μπορούν να δουν πότε έχεις μπει στο Facebook ή πόση ώρα έχει περάσει από τότε που μπήκες. Αν δεν θες να σε βλέπουν, απλά πάτα στη φωτογραφία σου (πάνω αριστερά) στο app του Messenger και πάτα το Active Status για να το απενεργοποιήσεις. Τώρα δε σε βλέπει κανένας.

Μπορείς ακόμη και να επιλέξεις ποιος μπορεί να σου στέλνει μηνύματα και ποιος όχι. Άνοιξε τα Settings, πάτα στο Privacy και έπειτα Message Delivery για να επιλέξεις όλους όσους έχεις φίλους στο Facebook να μπορούν να σου στέλνουν μηνύματα, ή μόνο όσοι έχουν τον αριθμό του τηλεφώνου σου.

Μέσα στο Preferences μπορείς να μπλοκάρεις την πρόσβαση του app στις επαφές του κινητού σου. Εκτός του ότι είναι καλύτερα το Facebook να μην έχει πρόσβαση, ίσως στις επαφές του τηλεφώνου σου να έχεις δεδομένα ανθρώπων οι οποίοι δεν θέλουν να τα δώσουν στο Facebook – ακόμη κι αν εσένα δεν σε νοιάζει.

Αν θες να κάνεις το Messenger ακόμη πιο ασφαλές, μπορείς να ενεργοποιήσεις την κρυπτογράφηση end-to-end, πατώντας πάνω στο όνομα κάποιου φίλου και επιλέγοντας το Turn on Secret Conversations. Αν τραβήξεις μια συνομιλία προς τα πάνω, ενεργοποιείς το Vanish Mode. Αυτό θα κάνει τη συνομιλία να εξαφανιστεί, όταν την κλείσεις. Ακόμη κι αν ο συνομιλητής σου πάρει screenshot, το Messenger θα σε ειδοποιήσει γι’ αυτό.

Τώρα λοιπόν, ξέρεις! Χρησιμοποίησε το Messenger πιο σωστά και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Και επειδή Messenger σημαίνει smartphone δες τα τελευταία μοντέλα σε ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.