16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Apps για κηπουρούς; Κι όμως, υπάρχουν!

Apps για κηπουρούς; Κι όμως, υπάρχουν!
Για όσους ασχολούνται με την κηπουρική (και την τεχνολογία προφανώς) τα apps που παρουσιάζουμε θα τους φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα.

Είτε είσαι αρκετά έμπειρος και ξέρεις τα πάντα γύρω από τα φυτά και τους καρπούς είτε σου αρέσει η κηπουρική και θες να επεκτείνεις τις δραστηριότητες σου στον κήπο, ένα είναι σίγουρο. Οι γνώσεις γύρω από την αυλή και τα φυτά δεν σταματούν ποτέ. Αντιθέτως, μεγαλώνουν, ανθίζουν και διογκώνονται όπως τα ίδια τα φυτά, διατηρώντας τις ρίζες τους. Επειδή, λοιπόν, η τεχνολογία είναι πάντα με το μέρος σου, σού συγκεντρώσαμε τα καλύτερα gardening apps για υπέροχα φυτά!

Garden Tags

Το Garden Tags δεν είναι απλά μία εφαρμογή. Είναι μία κοινότητα. Ανάμεσα στις δυνατότητες της, ξεχωρίζει εκείνη του να μπορείς να ποστάρεις τα φυτά σου και να δεις πώς οι υπόλοιποι φιλόδοξοι κηπουροί τα έχουν φροντίσει σε ανάλογη περίπτωση. Κι αν εκεί που περπατάς συναντήσεις ένα λουλούδι που δεν το ξέρεις, τράβηξε μία φωτογραφία ξανά και άφησε τον αλγόριθμο να το ανακαλύψει.
https://www.gardentags.com/

Plantix

Μπορείς να καταλάβεις πολύ καλά σε τι αναφέρεται η συγκεκριμένη εφαρμογή. Και σε αυτό το app, υπάρχει ειδικό chat για παραγωγικές συνομιλίες με κηπουρούς από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκτός όμως από αυτό, μία φωτογραφία από τους κήπους ή την περιοχή που βρίσκεσαι αρκεί για να σου προσφέρει πρόβλεψη από πολλά διαφορετικά σημεία του πλανήτη.
https://plantix.net/en/

Plantsnap

Όταν δεν γνωρίζεις το όνομα ενός λουλουδιού, δέντρου, φυτού, μανιταριού ή άλλων άγριων φυτών, το Plantsnap έρχεται να σου “λύσει” τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το φωτογραφίσεις και πού ξέρεις μπορεί να είναι από τα 585.000 είδη που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.
Το app διατίθεται δωρεάν για iOS και Android, ενώ υπάρχει και η έκδοση premium.
www.plantsnap.com

SmartPlant

Μία εφαρμογή που σου επιτρέπει να “συνομιλείς” με τα φυτά σου. Να τα γνωρίσεις καλύτερα. Πώς; Αρκεί να σκανάρεις το barcode που θα βρεις στην γλάστρα ή στο βάζο που θα αγοράσεις τα φυτά σου. Ακόμα και αν δεν αγοράσεις μία από τις χιλιάδες επιλογές που θα βρεις στο Smartplant, μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή. Για να γνωρίσεις σπάνια είδη και να συμφιλιωθείς με την ιδέα του να τα φυτέψεις στον κήπο ή την αυλή σου.
https://smartplantapp.com

Waterbot

Το Waterbot είναι μία πραγματικά έξυπνη εφαρμογή. Βασική της λειτουργία να σου υπενθυμίζει κάθε πότε πρέπει να ποτίζεις τα φυτά σου. Μία φωτογραφία ή το όνομα τους σε συνδυασμό με την ημερομηνία που τα πότισες τελευταία φορά αρκεί. Απλά, λιτά και άκρως πρακτικά.
Κατέβασέ την δωρεάν για Android.  

My Vegetable Garden

Φαντάσου απλά έναν κήπο με πολλά λαχανικά, τα οποία όμως δεν μπορείς να οργανώσεις και τόσο εύκολα. Ξεκίνα βρίσκοντας από τη λίστα το φύγουν που έχεις στον κήπο σου. Μόλις το εντοπίσεις, πληκτρολογείς την ημερομηνία που το φυτέψες και όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες σου τις παρέχει το My Vegetable Garden. Θες κάτι άλλο;
Κατέβασέ την για Android από εδώ!

Sun Surveyor

Εάν ασχολείσαι συστηματικά με την κηπουρική, τότε γνωρίζεις πολύ καλά τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάπτυξη τους ο ήλιος και η ποιότητα του εδάφους. Χρειάζεσαι την ιδανική θερμοκρασία και ένα σωστό έδαφος για τις ρίζες εκείνες που δύσκολα παίρνουν ανάσες σε δυσχερή εδάφη. Θα τις βρεις όλες στο Sun Surveyor.
https://www.sunsurveyor.com/