12
Η COSMOTE και Εσύ

Τι ασφάλεια υγείας να επιλέξω;

Τι ασφάλεια υγείας να επιλέξω;
Τι καλύπτει η ασφάλεια υγείας; Τι είναι η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια περίθαλψη; Τι καλύπτουν τα προγράμματα; Έχει σχέση η ηλικία μου; Ξεκαθαρίζουμε την κατάσταση για να επιλέξεις σωστά.

H 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Φέτος το μήνυμα είναι “Υγεία για όλους” με τον ΠΟΥ να προωθεί την ανάγκη για πρόσβαση και ενίσχυση σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όλους.

Μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι από τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις αν θες να λαμβάνεις την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας όταν τις χρειαστείς. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν κοστίζει μια περιουσία όπως πιστεύουν πολλοί και θα το αποδείξουμε παρακάτω. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι το κόστος μίας μόνο ιατρικής επίσκεψης ή πράξης σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο μπορεί να είναι πολλαπλάσιο του ετήσιου ασφάλιστρου.

Μια που πιο πάνω αναφερθήκαμε σε πρωτοβάθμια περίθαλψη, να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δύο βασικά ήδη περίθαλψης με αντίστοιχα πακέτα ασφάλισης υγείας: η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια. Η πρώτη αφορά ιατρικές εξετάσεις/πράξεις και η δεύτερη νοσηλεία σε νοσοκομείο. Στο παρόν άρθρο θα μας απασχολήσει η πρωτοβάθμια περίθαλψη που προσφέρεται μέσα από τα προγράμματα του COSMOTE Insurance σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες Interamerican, Interlife και CNP Ζωής.

Μέσα από τη σελίδα https://www.cosmoteinsurance.gr/health μπορείς να βρεις τα καλύτερα και οικονομικότερα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Βάζοντας απλά την ηλικία σου στον σχετικό wizard εμφανίζονται έτοιμα ολοκληρωμένα πακέτα για να ξεκινήσεις. Σε κάθε ένα μπορείς να βρεις αναλυτικά όλες τις παροχές. Για παράδειγμα εμείς βρήκαμε πακέτο που περιλαμβάνει απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις και ετήσιο checkup με 50 ευρώ το χρόνο, ή λίγο πάνω από 4 ευρώ το μήνα. Το ποσό είναι ελάχιστο και σίγουρα εάν χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιον ιδιώτη καρδιολόγο για παράδειγμα θα σου κοστίσει περισσότερα χρήματα η επίσκεψη και μόνο. Για να μην πούμε ότι ένα πλήρες checkup κοστίζει δυο και τρεις φορές ακριβότερα σε κάποιο ιδιωτικό ιατρικό/διαγνωστικό κέντρο!

Με ελάχιστα χρήματα λοιπόν, εξασφαλίζεις άμεση πρόσβαση και κλείσιμο ραντεβού σε πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό δίκτυο γιατρών, πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και ιατρικά μηχανήματα και μάλιστα έχοντας στη διάθεσή σου το συντονιστικό κέντρο του COSMOTE Insurance για να σε κατευθύνει.

Οι βασικές καλύψεις

Τα προγράμματα του COSMOTE Insurance σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες που προαναφέραμε παρέχουν πανελλαδική πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας με δυνατότητα διαγνωστικών εξετάσεων και επισκέψεων σε γιατρούς χωρίς αναμονές και τις χρονοβόρες διαδικασίες των κοινωνικών ταμείων ασφάλισης. Σημειώνουμε ότι το κόστος συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις, με χρήση ΕΟΠΥΥ είναι μηδενικό.

Οι βασικές καλύψεις που προσφέρονται είναι οι εξής:

  • εξωνοσοκομειακές διαγνωστικές εξετάσεις,
  • ιατρικές εξετάσεις,
  • ιατρικές πράξεις
  • ετήσιος προληπτικός έλεγχος (αιματολογικός, καρδιολογικός κ.λπ)

Ανάλογα με το πρόγραμμα μπορείς να βρεις καλύψεις και για άλλες παροχές όπως προγεννητικό έλεγχο, αμοιβές φυσιοθεραπευτή, οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο, επισκέψεις ιατρού κατ’ οίκον με χαμηλό κόστος, σημαντικές εκπτώσεις σε συγκεκριμένες εξετάσεις κ.λπ. Υπάρχουν εξάλλου και πακέτα που περιλαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη, λογοθεραπεία, διατροφολόγο/διαιτολόγο και πολλά άλλα, ενώ μπορείς να επιλέξεις ατομικό ή οικογενειακό πρόγραμμα για να ασφαλίσεις όλα τα μέλη της οικογένειάς σου.

Για μεγάλους και παιδιά

Τα παιδιά που εντάσσονται σε οικογενειακό ασφαλιστήριο εξασφαλίζουν κατ’ ελάχιστο την κάλυψη ιατρικών επισκέψεων σε παιδιάτρους ή άλλους γιατρούς σε ιδιωτικά ιατρεία δικτύου με μικρή συμμετοχή στο κόστος επίσκεψης, κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων στο δίκτυο μεγάλων διαγνωστικών κέντρων, ετήσιο checkup και ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο.

Η ασφάλεια υγείας είναι εξαιρετικά σημαντική για την τρίτη ηλικία, αλλά μεγάλη μερίδα ασφαλιστικών πακέτων υγείας δεν διατίθενται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Αντίθετα, το COSMOTE Insurance παρέχει την δυνατότητα εύρεσης, σύγκρισης και σύναψης πρωτοβάθμιας ασφάλισης υγείας για ηλικίες άνω των 65, διαθέτοντας επώνυμα προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι καλύψεις είναι οι ίδιες με αυτή που παρέχονται για όλες τις ηλικίες.

Μην το καθυστερείς λοιπόν. Μπες τώρα στο COSMOTE Insurance και βρες το πακέτο υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης που καλύπτει εσένα και την οικογένειά σου και.. αχρείαστο να είναι!